Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδήλωση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη διαπεριφερειακή εκδήλωση για το θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της Ελλάδας παρουσιάζουν σε μια κοινή εκδήλωση τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, θα παρουσιάσουν, η καθεμιά για την περιοχή της, τη διαδρομή και τα σημεία από όπου κήρυξε τη διάδοση του χριστιανισμού ο Απόστολος Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών.

«Στόχος της διαπεριφερειακής εκδήλωσης, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η κοινή παρουσίαση, για πρώτη φορά, της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα, ως ένα ενιαίο θεματικό τουριστικό προϊόν θρησκευτικού περιεχομένου. Επίσης, θα μπορέσουμε να συντονίσουμε μελλοντικές κοινές δράσεις προώθησης και προβολής που προάγουν σε διαπεριφερειακό επίπεδο το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν.

Το ταξίδι του Απόστολου Παύλου είναι μια διαδρομή που συγκινεί όχι μόνο τον ευσεβή πιστό, αλλά και όποιον αγαπά την ιστορία. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και τα οποία αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης» δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρος Θάνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.