Celestyal Cruises
Αρχική Δήμοι Δήμος Σαρωνικού: Την ερχόμενη Τρίτη 21/11 η πρώτη συνεδρίαση της Δια-παραταξιακής...

Δήμος Σαρωνικού: Την ερχόμενη Τρίτη 21/11 η πρώτη συνεδρίαση της Δια-παραταξιακής Επιτροπής για το αποχετευτικό

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: οφείλουμε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να βρούμε μια ρεαλιστική λύση στο ζήτημα της αποχέτευσης

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού, εφαρμόζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Νοεμβρίου 2017, όπου αποφασίστηκε η ανάκληση της αρχικής απόφασης του Δ.Σ.,  που προέβλεπε τη δημιουργία Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία δια-παραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει την αναζήτηση σε εύλογο χρονικό διάστημα εναλλακτικής λύσης για τη χωροθέτηση και κατασκευή του, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

Πρώτον, ζήτησε με επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη προς την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στην αναβολή της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την εκπόνηση προμελέτης και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Αναβολή έως ότου και πάντα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ολοκληρωθούν από τη δια-παραταξιακή επιτροπή του Δήμου Σαρωνικού οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος του Δήμου μας. Το αίτημα του Δημάρχου έγινε αποδεκτό.

Δεύτερον, προχωρά κατ’ εφαρμογή της ίδιας απόφασης στη σύγκλιση της δια-παραταξιακής επιτροπής , η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, με σκοπό να εφαρμόσει κατά γράμμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τρίτον, ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ να τοποθετηθεί με επίσημο τρόπο κατά πόσο είναι εφικτή η λύση της Ψυττάλειας. Η ΕΥΔΑΠ τόνισε κατηγορηματικά, με επιστολή του Προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Κ. Παπαδόπουλου, ότι για μια σειρά από λόγους, η λύση αυτή δεν είναι εφικτή. Στην ίδια επιστολή επισημάνθηκε ότι όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής έχουν δώσει λύση στο ζήτημα αυτό  εφαρμόζοντας την αρχή της εγγύτητας, παραθέτοντας μια σειρά από παραδείγματα.

Με βάση τα παραπάνω, την ερχόμενη Τρίτη τα ζητήματα αυτά θα τεθούν στη συνεδρίαση της δια- παραταξιακής και θα υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών της, προκειμένου να αποφασισθούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι αποτελεί προτεραιότητά της η επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος του Δήμου Σαρωνικού, της αποχέτευσης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δώσουμε μια ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη λύση. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με την ντροπή των βόθρων. Επιδείξαμε σύνεση και υπευθυνότητα, κάναμε ένα βήμα πίσω όσον αφορά τη θέση μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να μην διχάσουμε την τοπική κοινωνία. Η συμμετοχή όλων μας στη δια-παραταξιακή επιτροπή είναι υποχρεωτική, αν θέλουμε να σεβαστούμε τους συμπολίτες μας.

Εμείς, ως Διοίκηση και παράταξη θα επιδιώξουμε να βρεθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση».

*Επισυνάπτονται τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Επιστολή προς ΕΥΔΑΠ για αναβολή Διαγωνισμού

[scribd id=364847634 key=key-F2jbNR0GCbHptGC84t0l mode=scroll]

  • Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ΕΥΔΑΠ

[scribd id=364847624 key=key-KqrcsW3ow6jGVa5Gimd5 mode=scroll]

  • Πρόσκληση Δια-παραταξιακής Επιτροπής

    [scribd id=364847627 key=key-Gpg2NU8kCZuVaOAQTDKB mode=scroll]

  • Απάντηση Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου ΕΥΔΑΠ

[scribd id=364850051 key=key-ooiDEmARNbOuud8AGnp8 mode=scroll]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.