Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αυτοψία από στελέχη του ΥΠΠΟΑ των επιπτώσεων από την κακοκαιρία στην Πιερία

Αυτοψία από στελέχη του ΥΠΠΟΑ των επιπτώσεων από την κακοκαιρία στην Πιερία

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση που έπληξε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου την περιοχή της Πιερίας είχε επιπτώσεις και σε αρχαιολογικούς χώρους. Ήδη η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει προχωρήσει σε αυτοψία και πρώτη καταγραφή των προβλημάτων. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ακολουθήσει λεπτομερής καταγραφή και πρόταση αντιμετώπισης των προβλημάτων από στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Ειδικότερα στον Δίον, τμήματα του αρχαιολογικού χώρου καλύφθηκαν από λάσπη που κατέβασαν οι χείμαρροι από το Όλυμπο παρά την πρόσφατη εκβάθυνση του Βαφείρα ποταμού. Οι μεταλλικές κατασκευές (διάδρομοι και γέφυρες) υπέστησαν βλάβες από την υπερχείλιση του ποταμού επίσης ο Τάφος της Κατερίνης ( 4 ος π. Χ. ) πλημμύρισε.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου παρατηρήθηκαν διαρροές στη στέγη και μερική εισροή νερού στον χώρο των αποθηκών. Για την ασφάλεια είναι σε συνεχή εγρήγορση ο αρχιφύλακας και οι φύλακες του χώρου

Οι υπηρεσίες και το προσωπικό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία αλλά και την αποφυγή περαιτέρω ζημιών βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού Μουσείου και του χώρου του Δίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.