Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων της νεοσύστατης Μ.Κ.Ο. «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

Εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων της νεοσύστατης Μ.Κ.Ο. «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των δράσεων της νεοσύστατης Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Σίνα & Δαφνομήλη 1, Αθήνα).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανού, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά και της Ιεράς Σύναξης των Πατέρων, θα αναπτυχθεί το θέμα:

«Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά: Μία ανεκτίμητη παγκόσμια κληρονομιά.»

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα κληρωθεί ένα ταξίδι στην Ιερά Μονή και θα δοθεί σε όλους Σιναϊτικό κέρασμα.

Βασικός σκοπός των ιδρυτικών μελών της Μ.Κ.Ο. «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» αποτελεί η προβολή και διάδοση σε διεθνή κλίμακα του πολυμερούς πνευματικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά* και η ανάπτυξη δράσεων για την υποστήριξη και προστασία της.

* Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας και έχει επίσημα ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, καθώς το μέρος όπου χτίσθηκε είναι ιερό για τους χριστιανούς, τους μουσουλμάνους και του εβραίους. Θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική Μονή στον κόσμο με αδιάκοπη ζωή 18 αιώνων. Ανεγέρθηκε επί των ημερών του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού στο σημείο όπου βρισκόταν η «φλεγόμενη βάτος» και χρονολογείται ανάμεσα στο 527 μ.Χ. και 565 μ.Χ. Η βιβλιοθήκη της Μονής διατηρεί τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων και Κωδίκων της πρωτοχριστιανικής περιόδου, ενώ τα εργόχειρα και οι εικόνες που κοσμούν την Μονή είναι ανεκτίμητης αξίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.