Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ύδρα-Δοκός, 6.000 χρόνια πολιτισμός

Ύδρα-Δοκός, 6.000 χρόνια πολιτισμός

Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικολόγων Ύδρας το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Ύδρα-Δοκός, 6.000 χρόνια πολιτισμός» του Άδωνι Κύρου που περιλαμβάνει αρχαιολογική έρευνα, κυρίως στα νησιά της Ύδρας, του Δοκού και της απέναντι Πελοποννησιακής ακτής.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη το δημιουργό Άδωνι Κύρου για το σπουδαίο ερευνητικό έργο που επιτελεί, καθώς και τους Οικολόγους Ύδρας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο τους Μανόλη Τσακίρη για την προσφορά τους στο νησί. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κας Δούρου και ενημέρωσε τους κατοίκους και τους φορείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη νησίδα Άγ. Γεώργιος (Saint George), στο οποίο έχει εγκατασταθεί το μεγαλύτερο νησιωτικό αιολικό πάρκο του Αιγαίου. Καυτηρίασε τις αυθαίρετες ενέργειες της ΕΛΣΤΑΤ κατά την απογραφή του 2011 και δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στάθηκε στο πλευρό του Δήμου Ύδρας και του Δημάρχου στην προσπάθεια αποκατάστασης της έννομης τάξης με προσφυγές και παραστάσεις. Πριν δεκαπέντε (15) μέρες το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με 43 σελίδες τεκμηριωμένης γνωμάτευσης, αποφάνθηκε ότι το νησί πρέπει να επανέλθει εκεί που ανήκει, δηλαδή στο Δήμο Ύδρας. Τα έσοδα από την εκμετάλλευση θα είναι το ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της Ύδρας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για ένα ακόμη καυτό θέμα, αυτό της Κυνόσουρας και της θαλάσσιας περιοχής που την περιβάλλει, με την Γενική Διευθύντρια των Ενάλιων Αρχαιοτήτων, κα Σίμωσι Αγγελική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.