Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Μυστικό του Χρόνου, Αννίβας 183 π.Χ., το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του...

Το Μυστικό του Χρόνου, Αννίβας 183 π.Χ., το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Μάνου Καλύβα

Όλα όσα εκτυλίσσονται στις παρακάτω σελίδες, γράφει ο Μάνος Καλύβας, στο νέο του βιβλίο,«Το Μυστικό του Χρόνου, Αννίβας 183 π.Χ.» στοχεύουν όχι μόνο στην τυπική ιστορική αναδρομή γεγονότων, αλλά στη σκιαγράφηση ενός χαρακτήρα που κρύβεται πίσω από τον θρύλο του «εφιάλτη της Ρώμης».
Ενός ανθρώπου «γήινου» με αρχές αλλά και αδυναμίες…..
και συνεχίζει
…Στο τελευταίο του καταφύγιο……, έχοντας ως μόνους συμμάχους τον εαυτό του και τη μοναδική γυναίκα που τον αγάπησε….,ο ήρωας,…..ξαναζεί το παρελθόν και αποφασίζει…για τον μέλλον.
….. Η διάθεσή του άλλαξε βλέποντας τη λάμψη των ματιών της. Ξαφνικά όλα αποκτούσαν νόημα, αφήνοντας τον πόνο και τη θλίψη να σκορπιστούν στο χάος, όπως οι στάχτες της φωτιάς, που σβήνει στο φύσημα του ανέμου. Κανένας από τους δυο δεν ήθελε να μιλήσει, αφήνοντας τον έρωτα να κατακυριεύσει παράφορα τα σώματα, που δημιουργούσαν μεταξύ τους μια ένωση Θεία, μια μουσική ακολουθία δίχως την παραμικρή παραφωνία. Με έναν τρόπο μαγικό, οι δυο εραστές ταξίδευαν, στη μεθυστική σιωπή των αστεριών που πήγαζε από τις καρδιές τους. Μένοντας αγκαλιασμένοι όταν ο πόθος καταλάγιασε, οι ανάσες φανέρωναν το μέγεθος της φλόγας που έκαιγε μέσα τους. Ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον, το ένιωθαν και οι δύο στο άγγιγμα και τη σκέψη, στην ίδια την αγάπη που φούντωνε κάθε μέρα πιο δυνατή. Καταλαβαίνοντας η Ρωμαία το βάρος στην ψυχή του συντρόφου της, δεν μπόρεσε να μη μιλήσει…
 
και πιό κάτω……
Τίποτα πλέον δεν στεκόταν εμπόδιο ανάμεσα στους δυο πολέμαρχους. Γεννημένοι για τον πόλεμο, ατρόμητοι, οι δύο μαχητές, είχαν τις αισθήσεις τους σε εγρήγορση, ξέροντας ο ένας τις δυνάμεις του άλλου, γνώριζαν πως μια λάθος κίνηση θα έφερνε τον θάνατο. Έναν θάνατο πιο ντροπιαστικό ακόμα και από την αιχμαλωσία, γιατί θα σήμαινε το τέλος ενός αγώνα που απέτυχε, ενός ονείρου που χάθηκε, μιας φλόγας που έσβησε μέσα στη λήθη της ματαιότητας για οτιδήποτε εκτός από τη νίκη.
 
 
Η παρουσίαση αυτού του υπέροχου Ιστορικού μυθιστορήματος, έγινε στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέτρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου.
Για το βιβλίο μίλησαν οι Κων/νος Μπούρας, Κριτικός, Αθανάσιος Κοσμόπουλος, συγγραφέας, Λευτέρης Παπακώστας, ιστορικός, συγγραφέας.
Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν ο Βασίλης Καϊλας, ηθοποιός, η Ριάνα Κουράκου, καθηγήτρια θεάτρου και χορού και η Μαριλένα Καραμανώλη.
Τη εκδήλωση συντόνισε η Δήμητρα Κατραμάδου, δημοσιογράφος. 
 

Λίγα λόγια για τον Μάνο Καλύβα
Ο Μάνος Καλύβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά με ειδίκευση στην οικονομική ανάλυση δεδομένων στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι δημόσιος υπάλληλος, έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Ασχολείται από το 2002 με τη μελέτη της ελληνικής, ρωμαϊκής και ευρωπαϊκής ιστορίας με ιδιαίτερη έμφαση στις στρατιωτικές τακτικές, τις αιτίες και αφορμές των πολεμικών συγκρούσεων και τις συνέπειές τους στον πολιτικό-οικονομικό τομέα των κρατών. Συνεργάζεται επίσης με διάφορα περιοδικά ιστορικού περιεχομένου.

Άλλα Έργα του είναι:

«Από το βράδυ του Μαρένγκο στον ήλιο του Αούστερλιτς», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2013

«Έρωτας στην κόψη του ξίφους. Χαιρώνεια 338 π.Χ.», ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αγγελάκη, 2014

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.