Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NOSTOS 2017 του Δήμου Ναυπακτίας  υποστηρίζει το Υπουργείο...

Την έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NOSTOS 2017 του Δήμου Ναυπακτίας  υποστηρίζει το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, εκπροσώπησε  την κυβέρνηση και εγκαινίασε την NOSTOS 2017, τη μοναδική  έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού,  που είναι πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας και  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Ο κ. Τζιάλλας από κοινού με τον  Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη  Λουκόπουλο, και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολου Κατσιφάρα, εγκαινίασαν την NOSTOS 2017 στην Ναύπακτο στις 13 Οκτωβρίου, σε ειδική εκδήλωση  στον εκθεσιακό χώρο  που φιλοξενεί περίπου 200 συνολικά  εκθέτες και επαγγελματίες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.  Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Στην ομιλία του ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζει  δυναμικά την Έκθεση  για την προώθηση των  εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που  συγκλίνει με τον κεντρικό στόχο του  Υπουργείου για την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό  προορισμό που προσφέρει αυθεντικές  και ολοκληρωμένες θεματικές εμπειρίες  365 ημέρες το χρόνο.

Παρουσίασε τους βασικούς άξονες της εθνικής και περιφερειακής αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο σε στενή συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες της χώρας, τους Δήμους, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε ότι με συγκεκριμένο σχέδιο και οργανωμένες προσπάθειες επιτυγχάνονται οι στρατηγικοί στόχοι για την  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων ξένων τουριστικών αγορών, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Το Υπουργείο, ανέφερε ο κ. Τζιάλλας,  έχει την υποδομή, την τεχνογνωσία και τα προγράμματα να υποστηρίξει τις περιφερειακές και τοπικές προσπάθειες  για την τουριστική ανάπτυξη και την επίτευξη του στόχου για τουρισμό όλο το χρόνο.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους θησαυρούς της χώρας μας, να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το επίπεδο των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών, να  δημιουργήσουμε οφέλη μέσα από την τουριστική ανάπτυξη που θα διαχυθούν σε όλη τη χώρα».

Σε εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, προτεραιότητα, όπως τόνισε ο κ. Τζιάλλας, είναι να συνδεθεί ο τουρισμός με τους τομείς της αγροδιατροφής και της μεταποίησης, δημιουργώντας ευκαιρίες για νέες πηγές εσόδων, νέες θέσεις εργασίας και νέα επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών σε όλη τη χώρα και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.