Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι γυναίκες στην Ογκολογία – Επιστημονική Ημερίδα με Θέμα: “Διατροφή – Παχυσαρκία...

Οι γυναίκες στην Ογκολογία – Επιστημονική Ημερίδα με Θέμα: “Διατροφή – Παχυσαρκία και Καρκίνος” με την υποστήριξη του Signature Travel

Η επιστημονική ομάδα “ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ” (W4Ο) διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με το πολύ ενδιαφέρον θέμα “ Διατροφή – παχυσαρκία και καρκίνος”στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου.

Το Signature Travel ανέλαβε τη γραμματειακή υποστήριξη της εκδήλωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της μέχρι την πραγματοποίησή της.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και έτσι εκτός από τον επιστημονικό κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσωπικότητες από άλλους φορείς, πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι συλλόγων ενάντια στον καρκίνο, στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών και μέλη των W4O.

Η καινοτομία του εγχειρήματος ήταν η συνεργασία διατροφολόγων και των ιατρών της W4O, για τη δημιουργία ενός υγιεινού μενού, βασισμένου σε αντιοξειδωτικές ουσίες , με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Τα… όπλα ενάντια στον καρκίνο» τεκμηριωμένο από την ανάλογη βιβλιογραφία και έντυπη αναφορά ότι το μενού στηρίζεται στις βασικές αρχές του Διατροφικού μοντέλου Μεσογειακής Διατροφής.

DSC_0026.JPG

Οι καλεσμένοι μετά το πέρας των ομιλιών δείπνησαν στις υπέροχες κλασικές σάλες του Μεγάρου απολαμβάνοντας την ποικιλία των φυσικών και ζωικών παραδοσιακών τροφίμων σε ισορροπημένες ποσότητες.

Η βραδιά πλαισιώθηκε επίσης με ένα ιδιαίτερο κονσέρτο υποδοχής απο το βιρτουόζο κλασικής κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη.

22278849_1737136009631063_1824771885_n
O κ. Παναγιώτης Μάργαρης

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους η σύζηγος του προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ Παυλοπούλου, η βουλευτής της ΝΔ κα Ολγα Κεφαλογιάννη, η τέως υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Αντζελα Γκερέκου,  ο κ. Ιάσων Φωτήλας,αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της ΝΔ, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ.Θοδωρής Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου & πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με την σύζυγο του κ. Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη και το μέλος του ΔΣ τηςPFIZER HELLAS κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

22291596_1737135336297797_334006611_n
ο κ. Γιώργος Πατούλης και η κα Άντζελα Γκερέκου.
22330745_1737135942964403_1614802716_n
η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η  κα Αντζελα Γκερέκου, η κα Σίσσυ Παυλοπούλου, η κα Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.
DSC_0044.JPG
η κα Μαρία Αλιφραγκή και η  κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
DSC_0011.JPG
η κα Αθηνά Χριστοπούλου, ο κ. Ιάσων Φωτήλας, η κα Ζένια Σαριδάκη, ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, μια υπέροχη βραδιά χτες- στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αφιερωμένη στην αξία της διατροφής σαν πρόληψη για τον καρκίνο, στη σημασία και το ρόλο της παχυσαρκίας στην εμφάνιση καρκίνου, αλλά και με μια νότα τέχνης, πολιτισμού, για την ανάδειξη της Γυναίκας-Δημιουργού…
Οι ομιλήτριες, δύο μοναδικές παρουσίες, η κ. Ελένη Πετρίδου, Καθ. Προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Καθ. Ιστορίας Τέχνης, έκαναν τη βραδιά ιδιαίτερη και μας τίμησαν με τη βαθιά γνώση του αντικειμένου τους…
Μεγάλη απήχηση και προσέλευση φίλων απ όλους τους χώρους, που γέμισαν από νωρίς τις αίθουσες και τα όμορφα φιλόξενα σαλόνια του Μεγάρου Σταθάτου…ενώ μας τίμησε και πάλι με την παρουσία της η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου…
Το γευστικότατο ‘αντικαρκινικό’ δείπνο με την επιστημονική επιμέλεια των κλινικών διαιτολόγων Μαρία Κογκόλη και Άννα Παπαγεωργίου, ολοκλήρωσε τη βραδιά μοναδικά…
Πολλά ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της βραδιάς και σε όλους όσους υποστήριξαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, την προσπάθεια αυτή ανάδειξης ενός πολύ σημαντικού προβλήματος της εποχής μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.