Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπό την Προεδρία της Ελλάδας η 100η Σύνοδος της Επιτροπής Τουρισμού του...

Υπό την Προεδρία της Ελλάδας η 100η Σύνοδος της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της 100ης Συνόδου της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ.

Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου συνάντηση υπουργών και άλλων παραγόντων του τουριστικού τομέα, με θέμα την αναζήτηση των πολιτικών που εξασφαλίζουν «μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στον τουρισμό».

Η προεδρεύουσα Ελληνίδα υπουργός Έλενα Κουντουρά καλωσόρισε τους συμμετέχοντες με σύντομη παρέμβασή της. Στη συνέχεια, μίλησαν ο γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, η Αμερικανίδα αρμόδια για θέματα τουρισμού Μαριάν Φερενς και ο Ισπανός υπουργός Αλβάρο Ναντάλ Βελντα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τις εργασίες συντόνισε ο Έλληνας γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, με θέμα: « Η προώθηση μιας ολοκληρωμένης κυβερνητικής προσέγγισης στον τομέα του τουρισμού».

Στη συνέχεια έγινε η επίσημη υποδοχή, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με ελληνικά εδέσματα.

Την Τρίτη, οι εργασίες είχαν ως βασικό θέμα την «ανάλυση των βασικών τάσεων για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του τουρισμού». Ενώ το απόγευμα της Τρίτης οι συζητήσεις στράφηκαν γύρω από το θέμα των επενδύσεων στον τουρισμό.

 Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Κουντουρά, «τα συμπεράσματα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές, για να μπορέσει κάθε χώρα να κάνει τις δικές της πολιτικές, με στόχο πάντα τις ισορροπίες και τον βιώσιμο τουρισμό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.