Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προσκεκλημένη του διάσημου Αμερικάνου σκηνοθέτη Robert Wilson, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,...

Προσκεκλημένη του διάσημου Αμερικάνου σκηνοθέτη Robert Wilson, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου

Προσκεκλημένη του διάσημου Αμερικάνου σκηνοθέτη Robert Wilson, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, θα συμμετέχει τιμητικά και αφιλοκερδώς  στο  επετειακό έργο του αφιερωμένο στα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 Θέσεων του Μαρτίνου Λούθηρου στην είσοδο του Καθεδρικού της Βιτεμβέργης, με τίτλο «Luther dancing with the Gods» που θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο, σε ανοιχτές πρόβες και για  6 παραστάσεις.

Η Λυδία Κονιόρδου  θα αφηγηθεί στα Ελληνικά αποσπάσματα από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, προβάλλοντας  τη συμβολή του Ελληνικού πνεύματος  και της Ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
 
Στη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και τοπικούς αξιωματούχους για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας. Στις  5 Οκτωβρίου η Υπουργός θα βρίσκεται στη Βασιλεία για τα εγκαίνια του «Culturescapes», με την παραγωγή «The Great Tamer» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης στην οποία φέτος η Γαλλία είναι τιμώμενη χώρα, με την ομόλογό της και τη Γερμανίδα Υπουργό Πολιτισμού, Μόνικα Γκρούτερς μετά από επίσημη πρόσκληση της Γαλλίδας Υπουργού Πολιτισμού, Φρανσουάζ Νισέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.