Αρχική Δήμοι O Δήμος Άνδρου επιχειρεί σημαντικό «άνοιγμα» στην Παγκόσμια Τουριστική Αγορά

O Δήμος Άνδρου επιχειρεί σημαντικό «άνοιγμα» στην Παγκόσμια Τουριστική Αγορά

Με «μπαράζ» δημοσιογραφικών επισκέψεων στο νησί, ο Δήμος Άνδρου επιχειρεί σημαντικό «άνοιγμα» στις διεθνείς αγορές. Στόχος είναι η ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών προέλευσης τουριστών, η προσέγγιση ανερχόμενων αγορών και η «ενεργοποίηση» τουριστών με ενδιαφέροντα που συνάδουν με το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό βήμα για την προβολή της Άνδρου στην Κίνα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα που ενδιαφέρεται για πρωτότυπους τουριστικούς προορισμούς και είναι λάτρης του θεματικού- βιωματικού τουρισμού, αποτελεί η επίσκεψη στο νησί του δημοσιογράφου κ. Nuthall του International News Services Ltd. Πρόκειται για ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, με πορεία 20 ετών, μοναδικό σε όλο τον κόσμο, που συνεργάζεται με περισσότερους από 200 δημοσιογράφους, έχει έδρα σε όλες τις ηπείρους και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα διεθνών επιχειρηματικών εκδόσεων με διεθνή νέα, αναλύσεις, βίντεο κ.λπ.
Ο κ. Nuthall είναι διευθυντής και συντάκτης της βρετανικής εταιρείας του οργανισμού και Πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας του οργανισμού. Η σύζυγός του, Monica Dobbie, είναι διευθύντρια και στις δύο. Έχουν πολυάριθμη παγκόσμια απήχηση και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως τον αγροδιατροφικό, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τα χρηματοοικονομικά, τους ανθρώπινους πόρους, τα μέταλλα και πολλά άλλα.
Η συνάντηση του κ. Nuthall με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη και την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κα. Ελένη Πολίτου έθεσε τα θεμέλια για την περαιτέρω συγγραφή άρθρων που θα σχετίζονται με την προβολή του νησιού. Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης (ΕΚΙΝΑ), με το οποίο ο Δήμος Άνδρου έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Επιχειρηματικότητα.
Την Άνδρο επισκέφθηκαν, επίσης, η Γερμανίδα δημοσιογράφος Anna Karolina Monika Stock, η οποία θα δημοσιεύσει τρία άρθρα στις εφημερίδες Landshuter Zeitung (κυκλοφορία: 46.969 φύλλα), Straubinger Tagblatt: (75.068 φύλλα) και Abendzeitung München (έντυπη και διαδικτυακή κυκλοφορία 49.860 και 15.729.460, αντίστοιχα, με 2.532.236 επισκέψεις) και οι bloggers Katharina Werni και Romeo Felsenreich που θα επιμεληθούν Blog posts για το νησί, αναρτήσεις στα social media και άρθρα στο www.sommertage.com. Οι επισκέψεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία του Δήμου με την «Marketing Greece».
Τέλος, να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούν στην Άνδρο οι δημοσιογράφοι Aline Dobbie, που συνεργάζεται με πληθώρα ταξιδιωτικών websites και blogs όπως: India Link, Travel.com, Cox & Kings, We Blog the World, World Travel List και Marc d’Entremont, ένας από τους κορυφαίους bloggers που εξειδικεύεται στην προβολή προορισμών με έμφαση στην γαστρονομία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Food Wine and Travel Writers Association (www.IFWTWA.org).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.