Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Dirt Games Challenge 2017: Συναγωνισμός και θέαμα!

Dirt Games Challenge 2017: Συναγωνισμός και θέαμα!

Dirt Games Challenge 2017: Συναγωνισμός και θέαμα!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος του Dirt Games Challenge για το 2017, που πραγματοποιήθηκε στις Καρυές Λακωνίας, αγώνας συνδιοργανώθηκε από την ΛΑΣ και την ΑΛΑΚ. Η χωμάτινη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων φιλοξένησε 44 αγωνιζόμενους με χωμάτινες φόρμουλες και αυτοκίνητα, οι οποίοι διασκέδασαν στην τεχνική πίστα, προσφέροντας θέαμα αλλά και έντονες συγκινήσεις. Οι μάχες στις επιμέρους κατηγορίες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ενώ με δεδομένο το γεγονός ότι οι χωμάτινες φόρμουλες βρέθηκαν για πρώτη φόρα στη συγκεκριμένη πίστα, δεν ήταν μόνο η απόλυτη ταχύτητα που έκανε τη διαφορά. Η αξιοπιστία και η αποφυγή λαθών έπαιξε το ρόλο της στο τελικό αποτέλεσμα, πάντα σε συνδυασμό με τον κορυφαίο χρόνο. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν συνολικά τέσσερα περάσματα, με τον τελικό νικητή να κρίνεται από το συνολικό χρόνο και των τεσσάρων. Κάτι που σημαίνει ότι το παραμικρό λάθος στοίχιζε ακριβά…

Τις εντυπώσεις, αλλά και τον ταχύτερο συνολικά χρόνο της ημέρας ανάμεσα στις χωμάτινες φόρμουλες, σημείωσε ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας με το Custom Kartcross της κατηγορίας Open. Ο νικητής της συγκεκριμένης κατηγορίας και στον πρώτο γύρο του θεσμού στο Σπαθοβούνι, ήταν μόλις ένα δλ. ταχύτερος μετά από τα τέσσερα συνολικά γύρους από τον Γιώργο Ζυμαρίδη με το Xtreme της κατηγορίας των 750 κ.εκ., όντας ταχύς και αποτελεσματικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επικρατώντας φυσιολογικά και άνετα στην Open. Μάλιστα, αμφότεροι σημείωσαν τον ταχύτερο γύρο σε κάθε τους πέρασμα στις Open και 750, γεγονός που αποδεικνύει τον εξαιρετικό ρυθμό που είχαν σε όλη η διάρκεια του αγώνα.

Αντίστοιχα, με διαφορά επικράτησε ο Γιώργος Ζυμαρίδης στην κατηγορία των 750 κ.εκ., την ώρα που πίσω του είχαμε εντυπωσιακή μάχη για τη 2η θέση ανάμεσα στους Μιχάλη Τακιδέλη και Χαράλαμπο Γαζετά, αμφότεροι με Xtreme των 750 κ.εκ. Ο Τακιδέλης πήρε μια μικρή διαφορά της τάξεως των τριών δευτερολέπτων στο δεύτερο πέρασμα του, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος παρά την αντίδραση και τους χρόνους του Γαζέτα, επικρατώντας στο τέλος μόλις για ένα δευτερόλεπτο και ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Παράλληλα, τεράστιο ενδιαφέρον είχε και η μάχη για την κατάκτηση της νίκης στην κατηγορία των 650 κ.εκ., με τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο να σημειώνει την παρθενική του νίκη στο θεσμό! Μετά την 2η θέση που κατέκτησε στον πρώτο γύρο του Dirt Games Challenge στο Σπαθοβούνι, σήμερα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Βέβαια, το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν, αφού ο γνωστός μας από την παρουσία του στο τιμόνι ενός Peugeot 206 στους ελληνικούς αγώνες, “Filon”, διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους στο τιμόνι του Semog, με τον Χριστόπουλο εν τέλει επίσης να επικρατεί μόλις για ένα δευτερόλεπτο! Ο τελικός νικητής του αγώνα εκμεταλλεύθηκε τη διαφορά του στο πρώτο πέρασμα, και την διατήρησε μέχρι τέλους. Τρίτος, ακολούθησε ο Βασίλης Παπαφιλλίπου με το Speedcar, στην πρώτη του εμφάνιση με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, καταφέρνοντας να συμπληρώσει το βάθρο στην κατηγορία. Χαρακτηριστικό του έντονου συναγωνισμού στην κατηγορία, είναι ότι τρεις διαφορετικοί οδηγοί (Χριστόπουλους, Σωτηροπουλος και δύο φορές ο “Filon”) κατάφεραν να σημειώσουν τον ταχύτερο γύρο σε κάθε πέρασμα! Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Λάμπρος Αθανασούλας μετά από μία ενόχληση στο χτυπημένο του πόδι, δεν κατάφερε να εκκινήσει τον αγώνα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο αγώνας προσμετρούσε και στο TRC Challenge, όντας ο 5ος γύρος του θεσμού, ανάμεσα στους συμμετέχοντες με αυτοκίνητα ταχύτερος αναδείχθηκε ο Χρήστος Παλαιολόγος με το Mitsubishi Lancer EVO VIII, ενώ τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας, στον οποίο και απονεμήθηκε το σχετικό βραβείο, Flat Out Trophy.
Στους νικητές των κατηγοριών¸όπως και στον νικητή του Flat Out Trophy, απονεμήθηκαν δωροεπιταγές των χορηγών του επάθλου, Racecraft και Παύλος Πέττας όπως και λιπαντικά της εταιρείας ENEOS.

Όπως και σε κάθε αγώνα του επάθλού, έτσι και σήμερα, συνεργείο του χορηγού επικοινωνίας, Cosmote TV ήταν στις Καρυές καταγράφοντας εντυπωσιακά πλάνα τα οποία θα παρακολουθήσουμε απο το CosmoteSports 5HD.
Κάπως έτσι έπεσε η αυλαία του δεύτερου γύρου του θεσμού στις Καρυές Λακωνίας, με το ραντεβού να έχει ανανεωθεί για τις 22 Οκτωβρίου στην πίστα της Χαλκίδας, τελευταία στροφή του Dirt Games Challenge πριν τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Δηλώσεις νικητών κατηγοριών:

Επαμεινώνδας Καρανικόλας: “Όλα πήγαν καλά. Δοκιμάσαμε κάποια καινούργια πράγματα στο αυτοκίνητο, το οποίο έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Ήταν καλύτερο, αλλά έχω αρχίσει να το συνηθίζω και εγώ από την πλευρά μου. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την πολύ καλή δουλειά που έκανε. Από εκεί και πέρα ο αγώνας ήταν καλός, ένα μικρό πρόβλημα αντιμετώπισα με τη δική μου σκόνη, λόγω της χάραξης της πίστας, αλλά όλα κύλησαν ομαλά. Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία και καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχα έρθει”.

Γιώργος Ζυμαρίδης: “Ο αγώνας ήταν ωραίος. Στα 750 κ.εκ. πήγαμε καλά. Ξέρουμε το αυτοκίνητο και γενικότερα το Speedcar βολεύεται σε διαδρομές που γλιστράνε, και καταφέραμε να κερδίσουμε. Σε αυτή των 600 κ.εκ. είχαμε κάποια προβλήματα, τόσο οδηγικά όσο και μηχανικά στο τέλος, και δεν καταφέραμε κάτι καλό. Η πίστα ήταν ωραία, τεχνική και απαιτητική. Μοναδικό πρόβλημα ήταν η σκόνη, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό και ήταν το ίδιο για όλους. Τώρα, επόμενο ραντεβού στη Χαλκίδα!”

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος: Χριστόπουλος: “Ο αγώνας ήταν υπέροχος, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, αλλά ούτε απρόοπτα και όλα κύλησαν ομαλά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμαρχο, που πήρε την πρωτοβουλία και βοήθησε να δημιουργηθεί αυτή η πίστα εδώ. Αναφορικά στο θεσμό του Dirt Games το επίπεδο του συναγωνισμού είναι πολύ υψηλό, και όλοι μας μπορούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα. Μακάρι να έρθει ακόμα περισσότερος και καινούργιος κόσμος να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο ο θεσμός. Η διαδρομή μου άρεσε, αν και υπήρχε αρκετή σκόνη, αλλά αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίσαμε όλοι οι οδηγοί.”

Τελικά αποτελέσματα 2ου Γύρου Dirt Games Challenge:
Κλάση έως 650cc
1. Κων/νος Χριστόπουλος Speedcar 2 6:59,00
2. Filon Semog Greece Trophy 7:00,13
3. Βασίλης Παπαφιλίππου Speedcar Greece Xtrem 7:08,75
4. Γιώργος Ζυμαρίδης SR by ART Kartcross 7:11,49
5. Κων/νος Σωτηρόπουλος SR Kartcross 7:12,19
6. Γιάννης Χεκιμιάν Speedcar Xtrem 7:25,28
7. Μάνος Μηλιαράκης SR Kartcross 8:28,62
8. Παναγιώτης Τρανταφυλλίδης Speedcar 2 10:37,35
Ταχύτερο πέρασμα: Filon 1:40,94

Κλάση έως 750cc
1. Γιώργος Ζυμαρίδης Speedcar Xtrem 6:38,88
2. Μιχάλης Τακιδέλης Speedcar Xtrem 7:01,25
3. Χαράλαμπος Γαζετάς Speedcar Xrem 7:02,35
4. Νικόλαος Αθηναίος Speedcar Xtrem DNF
Ταχύτερο Πέρασμα Γιώργος Ζυμαρίδης 1:37,56
Κλάση Open
1. Νώντας Καρανικόλας Autocross 6:37,96
2. Παναγιώτης Αποστόλου Speedcar 2 7:02,28
3. Κοσμάς Βαρθαλίτης Custom 8:55,25
Ταχύτερο πέρασμα Νώντας Καρανικόλας 1:36,29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.