Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Αθήνα για πρώτη φορά από τη Νέα Υόρκη το φεστιβάλ...

Στην Αθήνα για πρώτη φορά από τη Νέα Υόρκη το φεστιβάλ «Between the Seas Festival»

Μετά από μία πορεία 5 χρόνων στη Νέα Υόρκη, το φεστιβάλ Μεσογειακών Τεχνών Between the Seas έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια εκδήλωση αφιερωμένη στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες της Μεσογείου, και θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, στον πολυχώρο Baumstrasse/Δρόμος Με Δέντρα (Σερβίων 8 Βοτανικός).

Χορός, θέατρο, περφόρμανς, μουσική, εργαστήρια, ενώνουν ανερχόμενους δημιουργούς της μεσογειακής διασποράς που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αμερική, διαμορφώνοντας ένα πεδίο διαλόγου για τη μεσογειακή ταυτότητα και τη σύγχρονη ιστορία.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός ίδρυσης του φεστιβάλ, το 2011 στη Νέα Υόρκη, από την Ελληνίδα θεατρολόγο και παραγωγό Ακτίνα Σταθάκη η οποία στην αθηναϊκή παρουσίαση του φεστιβάλ συνεργάζεται με τον οργανισμό «Δρόμος Με Δέντρα».

Συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ιταλία, το Κόσοβο, τον Λίβανο, τη Νότια Αφρική κ.α.

Πριν από τη σημερινή επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, έως και τις 9 Σεπτεμβρίου, το Between the Seas διοργανώνει καλλιτεχνικό εργαστήριο με πρoγραμματισμένη διαμονή (residency) και προσκεκλημένους τη χορογράφο/χορεύτρια Paula Quintana από τις Κανάριες Νήσους και τον Νεοϋορκέζο τζαζίστα κιθαριστή Andreas Arnold, στον Δήμο Μονεμβασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ηλικετρονική διεύθυνση betweentheseas.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.