Αρχική Δήμοι Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποδέχεται δημάρχους μεγάλων πόλεων απ’ όλον τον...

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποδέχεται δημάρχους μεγάλων πόλεων απ’ όλον τον κόσμο στο πλαίσιο του Athens Mayors’ Forum

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση των δημοσιγράφων, για το Athens Mayors’ Forum, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος των 100 Resilient Cities, Michael Berkowitz και δήμαρχοι απ’ όλον τον κόσμο.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο δήμος της Αθήνας φιλοξενεί το Athens Mayors’ Forum με θέμα τη Μητροπολιτική Διακυβέρνηση και Ανθεκτικότητα. Δήμαρχοι μεγάλων πόλεων απ’ όλον τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της ζωής των πολιτών μέσα από τον αποτελεσματικότερο συντονισμό μεταξύ κεντρικού κράτους, περιφερειακών αρχών και τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα επικεντρωθούν στις αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις, την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων, αλλά και την προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήσεις στους δημάρχους.

Συγκεκριμένα, στο Athens Mayors’ Forum θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι του Ρότερνταμ Ahmed Aboutaleb, της αμερικανικής πόλης του Νάσβιλ Megan Barry, της πόλης του Παναμά José Isabel Blandón Figueroa, του Μαϊάμι Carlos Gimenez, της Αντίς Αμπέμπα Deriba Kuma, της πόλης Κολόν του Παναμά Federico Policani, ο δημαρχιακός επίτροπος της ινδικής πόλης Πιούν Kunal Kumar, καθώς και ο κυβερνήτης της μητροπολιτικής περιφέρειας του Σαντιάγο της Χιλής Claudio Orrego. Επίσης έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς και δήμαρχοι που έχουν συνεργαστεί με τον δήμο της Αθήνας, είτε σε επενδυτικά προγράμματα, είτε στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Παράλληλα με το Forum η Αθήνα επιλέχθηκε ως η πόλη όπου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Δημάρχων για τις 100 ανθεκτικές* πόλεις. Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελείται από τους δημάρχους των 11 πλέον δραστήριων από τις 100 ανθεκτικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, που ξεχώρισε για τη διαχείριση της κρίσης και τη σύνταξη της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας ως το 2030.

Το Athens Mayors’ Forum διοργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου The New York Times Athens Democracy Forum που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων.

*Το δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Rockefeller για την υποστήριξη πόλεων σε όλο τον κόσμο. Ως αστική ανθεκτικότητα ορίζεται η ικανότητα των πόλεων να αντέχουν, να προσαρμόζονται και να αναπτύσσονται απέναντι σε χρόνιες πιέσεις (κοινωνικές, περιβαλλοντικές ή οικονομικές) ή και σε απρόσμενες κρίσεις και καταστροφές (καταστάσεις έκτακτης ανάγκης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.