Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Εκδηλώσεις προβολής και ανάδειξης του τουρισμού της Κρήτης σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας με Δήμους και φορείς

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως ποιοτικού και ασφαλή τουριστικού προορισμού, στους ανθρώπους που ταξιδεύουν, που γνωρίζουν άλλους τόπους, στους ανθρώπους που σέβονται την φύση, τον πολιτισμό αλλά και στους ανθρώπους που τους φιλοξενούν, αναφέρεται στο μήνυμα του με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στην συνεργασία της Περιφέρειας με όλους τους φορείς με στόχο την συνεχή αναβάθμιση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος ενώ για τον σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας με Δήμους, φορείς, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη.
Συγκεκριμένα το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης έχει ως εξής:
«Άνθρωποι που ταξιδεύουν, που γνωρίζουν άλλους τόπους, άνθρωποι που σέβονται τη φύση, τον πολιτισμό, αλλά και τους ανθρώπους που τους φιλοξενούν, είναι με λίγες λέξεις το μήνυμα που όλοι μαζί πρέπει να στείλουμε για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Μια ημέρα γιορτής που και φέτος συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία ολοκληρώνεται μια ακόμα τουριστική περίοδος για την Κρήτη. Η δύναμη της φυσικής ομορφιάς της Κρήτης, οι καλές κλιματολογικές συνθήκες, η μοναδικότητα της Κρητικής φιλοξενίας, η αξία της Κρητικής κουζίνας, το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Κρητικής γης, η λειτουργία οργανωμένων τουριστικών μονάδων, οι συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας, αποτελούν τα ισχυρά μας εφόδια. Τις ανεξίτηλες ψηφίδες που συνθέτουν μια ιδιαίτερη ταυτότητα για τον τουρισμό στην Κρήτη, μια ταυτότητα που προσεγγίζει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες στο νησί. Στη Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις τουριστικές περιόδους ως προκλήσεις για τις επόμενες χρονιές. Σε στενή συνεργασία με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, με τους εργαζομένους στις τουριστικές επιχειρήσεις, θα εστιάσουμε όλες μας τις προσπάθειες, προκειμένου η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Από την τουριστική χρονιά που ολοκληρώνεται παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξία. Κρατάμε τα θετικά και δουλεύουμε για να περιορίσουμε οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας».
Εκδηλώσεις με συνδιοργανωτή Περιφέρεια, Δήμους, φορείς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:
Σε πρώτη εκτέλεση το έργο της Μαριέλλης Σφακιανάκη “Μίνως”, μια όπερα ντοκουμέντο για τη ζωή του Μίνωα Καλοκαιρινού και τις πρώτες ανασκαφικές έρευνες στο ανάκτορο της Κνωσού, στα τέλη του 19ου αιώνα, θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου για συμβολικούς λόγους στο ανάκτορο της Κνωσού και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.
Στην εκδήλωση, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου) θα συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ-Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία ΕΡΤ, ενώ η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ 2) θα μεταδώσει «ζωντανά» την εκδήλωση από το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω της EBU.
Δήμος Ρεθύμνου
-Παρουσίαση του DMOR Destination Marketing Organization στο σπίτι του Πολιτισμού
(Παλιά Πόλη) και βράβευση Tour Operators από την Πολωνία στον προαναφερόμενο χώρο.
-Στις 27/9/2017 Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βράβευση στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες Ρεθύμνου από τον Δήμο Ρεθύμνης στο ξενοδοχείο ΒΙΟ.
Δήμος Αγ. Βασιλείου
-Στις 27/9/2017 Μουσικοχορευτική βραδυά στον Πλακιά , είσοδος ελεύθερη
Δήμος Σητείας
Ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την ανώνυμη εταιρεία του Δήμου, «ΜΑΔΕΣ Α.Ε.» και τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Ιτάνου διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακά συγκροτήματα και εδέσματα στο Τοπικό Διαμέρισμα Παλαικάστρου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Στην εκδήλωση αυτή υπάρχει μουσικοχορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα, δωρεάν προσφορά κρητικών εδεσμάτων και επίσης γίνεται απόσταξη τσικουδιάς με παραδοσιακό ρακοκάζανο. Πραγματοποιείται με την εθελοντική βοήθεια του προσωπικού της ΜΑΔΕΣ Α.Ε., των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου και εθελοντών των πολιτών της Τοπικής Κοινότητας.
Δήμος Αγ. Νικολάου (πολιτιστικός αθλητικός οργανισμός)
Χρώματα, αρώματα και γεύσεις της κρητικής γαστρονομίας θα πλημμυρίσει η περιοχή της Κιτροπλατείας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017. Ανήμερα της γιορτής Τουρισμού, ο Άγιος Νικόλαος, η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη, τιμά την κρητική παράδοση και την δημιουργική κρητική κουζίνα σε μια ξεχωριστή βραδιά όπου η κρητική κουζίνα μετατρέπεται σε φαγητό δρόμου (street food), με τη βοήθεια του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.
Η διοργάνωση που ετοιμάζουν ο ΠΑΟΔΑΝ και ο Δήμος Αγίου Νικολάου με την τεχνική στήριξη του γνωστού σεφ, περιλαμβάνει παρουσιάσεις τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και δημιουργικών γεύσεων, μαγειρέματα από τους σεφ και γευστικές δοκιμές από τον κόσμο, οινογνωσία κρητικών κρασιών, διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία από τον Μιχάλη Κλώντζα.
“Οι συνταγές της γιαγιάς”
Παράλληλα, στο χώρο θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός παιδικής μαγειρικής, στον οποίο παιδιά με την συνεργασία της μητέρας, της γιαγιάς ή άλλου συγγενικού προσώπου, θα παρουσιάσουν μία οικογενειακή συνταγή έτσι όπως την έχει παραδώσει ή την φτιάχνει ακόμα και σήμερα η γιαγιά της οικογένειας.
Οι μικροί σεφ θα παρουσιάσουν την συνταγή που θα έχει ετοιμαστεί και μαγειρευτεί στο σπίτι και θα αξιολογηθεί από επώνυμους κριτές, προκειμένου να βραβευτεί η καλύτερη και οι τρεις πρώτοι νικητές θα απολαύσουν το φαγητό από τρεις σεφ που θα μετέχουν στη διοργάνωση.
Δήμος Ιεράπετρας
Τελετή λήξης του 2ου Φεστιβάλ Τουρισμού στον προαύλιο χώρο του φρουρίου ΚΑΛΕ που θα περιλαμβάνει μουσική βραδιά και παρουσίαση εδεσμάτων
Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
Για την προβολή και ανάδειξη του τουρισμού προγραμματίζεται έκθεση αφίσας του ΕΟΤ από την ίδρυση του στο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.