Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η μουσική εκδήλωση “China Meets Greece” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μουσική εκδήλωση “China Meets Greece” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μουσική εκδήλωση “China Meets Greece” αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του 2017 Meet Greece Music Journey, μία παραγωγή της εταιρίας Post Scriptum σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και τον οργανισμό Meet Culture με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση και γνώση των δύο πολιτισμών, Κίνας και Ελλάδας, μέσα από την τέχνη και τη μουσική.

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26/9/2017 στον Πολυχώρο του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δύο κορυφαίοι Κινέζοι μουσικοί, Chang Jing (Guzheng) / Zhang Di (Chinese Flutes) σε συνεργασία με τέσσερις εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες, Αλίκη Μαρκαντωνάτου (Αρχαιοελληνική λύρα) / Αρετή Μίγγου (Κρουστά) / Παν Καπερνέκα (Φωνητικά & Φλογέρα) / Αθηνά Χιώτη (Φωνητικά) κι ένα φημισμένο Ισπανό μουσικό Luis Paniagua (Λύρα & Φωνητικά) θα παρουσιάσουν ένα υψηλής ποιότητας μουσικό θέαμα με επιρροές από την Ελλάδα και την Κίνα, όπως συνέβη και το 2015 στο πλαίσιο του τελευταίου Meet Culture Music Travel που διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Το 2015 ένα ιστορικό μουσικό ταξίδι ξεκίνησε. Κινέζοι μουσικοί έρχονται από την πατρίδα τους στην χώρα μας για να συναντήσουν σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, και το πρώτο ελληνο-κινεζικό συνεργατικό μουσικό άλμπουμ με τίτλο AEGEAN είναι πλέον γεγονός. Το 2016, αυτό το μουσικό ταξίδι επέστρεψε από την Ελλάδα πίσω στην Κίνα. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς, ένα πρωτόγνωρο και σπουδαίο πολιτιστικό ταξίδι!

Χάρη σε αυτά τα μουσικά ταξίδια σε Κίνα (2015) και Ελλάδα (2016), οι καλλιτέχνες και των δύο χωρών βίωσαν μία βαθιά, άνευ προηγουμένου συνεργασία που συνέβαλε στην αμοιβαία κατανόηση των δύο πολιτισμών και λαών. Η μουσική εκδήλωση με τίτλο “China Meets Greece” θα συνεχίσει την εποικοδομητική αυτή πολιτιστική ανταλλαγή, ενώ οι μουσικές εκτελέσεις που θα ακουστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα είναι βασισμένες στο άλμπουμ AEGEANαλλά και σε αυτοσχεδιασμούς των μουσικών.

Η συναυλία τελεί υπό τη χορηγία και υποστήριξη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και των WINES of ATHΕΝS (ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ), ενώ αποτελεί συμπαραγωγή της εταιρίας Post Scriptum με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, το οποίο προωθεί την συνεργασία με την Κίνα σε θέματα πολιτισμού και ειδικού τουρισμού μέσα από ειδικές ξεναγήσεις και επισκέψεις στον χώρο του Ιδρύματος αλλά και της υπαίθριας γλυπτοθήκης Ψυχικού, θα πλαισιώσει την εκδήλωση με την τοποθέτηση γλυπτών στον ευρύτερο συναυλιακό χώρο με έμφαση σε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της τέχνης του Γιώργου Ζογγολόπουλου, την «ομπρέλα».

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα που καλύπτει οκτώ δεκαετίες και τη διακρίνει η αδιάκοπη διάθεση ανανέωσης και εξέλιξης, χρησιμοποίησε την ομπρέλα ως σύμβολο στην τέχνη του και αμέσως έγινε ένα στοιχείο που αγαπήθηκε πολύ στο έργο του καλλιτέχνη.  Έχει αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ομπρέλα σαν αντικείμενο προστατευτικό είναι οικείο σε όλο τον κόσμο. Όλοι βρίσκουμε προστασία και θαλπωρή κάτω από τον ανάλαφρο θόλο της, καταιγίδες, άγριος ήλιος, τρυφερές συναντήσεις… Ο ανάλαφρος αυτός θόλος της συγκίνησε πολλούς καλλιτέχνες, θείες ομπρέλες του Seurat, άγριες του Goya, ασιατικές παραλλαγές….  Θα μπορούσαμε να τις θεωρήσουμε σαν αντικείμενο κοινό στη χρήση του και φανταστικό στην τέχνη».

Στο τέλος της συναυλίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντελώς δωρεάν ένα ποτήρι κρασί και να διαδράσουν με τους συντελεστές της εκδήλωσης. Με την ευγενική χορηγία των WINES of ATHΕΝS, η βραδιά θα «πλημμυρίσει» με γεύσεις και αρώματα από τους αθηναϊκούς αμπελώνες.                  

Επτά κορυφαίοι Κινέζοι και Έλληνες καλλιτέχνες, δύο διαφορετικές μουσικές κουλτούρες, κοινά συναισθήματα σε μία μοναδική μουσική συνεύρεση!

Χώρος: Πολυχώρος του Συλλόγου οι φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημερομηνία: 26/9/2017

Ώρα: 19:30

Πληροφορίες: 210 7292288-9 / 16:00 – 18:00

Εισιτήρια: Αποκλειστικά μέσω Viva

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.