Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο ΚΠΙΣΝ συναυλία του Ross Daly Quintet και του Martha Mavroidi Trio!

Στο ΚΠΙΣΝ συναυλία του Ross Daly Quintet και του Martha Mavroidi Trio!

Φυσική Μουσική στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με μία συναυλία

του Ross Daly Quintet και του Martha Mavroidi Trio!
Ross Daly Quintet

Σάββατο 16/09 | 21.30
 ΞΕΦΩΤΟ


Martha Mavroidi Trio

Σάββατο 16/09 | 20.00
ΞΕΦΩΤΟ
Parklife

Φυσική Μουσική


Το Parklife, η σειρά συναυλιών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, προσκαλώντας το κοινό σε μία μοναδική εμπειρία όπου η μουσική επενδύει τη φύση και η φύση εμπλουτίζει τη μουσική εμπειρία.

Τον Σεπτέμβριο, δύο διαφορετικές εκδόσεις, το Parklife Traditional με μία συναυλία του Ross Daly Quintet και του Martha Mavroidi Trio και το Parklife Melody, με τις συναυλίες της Μαρίνας Σάττι με τις Fonέs και της Ευανθίας Ρεμπόυτσικα με τον Γιώργο Περρή, περιμένουντους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, που θα μπορέσουν να τις απολαύσουν ξαπλωμένοι στο Ξέφωτο.

Ross Daly Quintet
Ο Ross Daly, μαζί με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις που προσδιορίζει ως Σύγχρονη Τροπική Μουσική. Οι συνθέσεις αυτές αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή του μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων της Τροπικής Μουσικής που εκτείνεται γεωγραφικά από τη Βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία. Ο Ross Daly είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στο Χουδέτσι της Κρήτης, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο, σε κύκλους σεμιναρίων που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής εκμάθησης των μουσικών παραδόσεων όλου του φάσματος
της Τροπικής Μουσικής. Μαζί με τον Ross Daly θα παίξουν οι μουσικοί: Zohar Fresco, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του κόσμου των frame-drums, Γιώργος Μανωλάκης στο λαούτο, Κέλυ Θωμά στη λύρα, και Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο.


16/09 | 21.30
 ΞΕΦΩΤΟ




Martha Mavroidi Trio
Η τραγουδίστρια, λαουτίστρια και συνθέτρια ΜάρθαΜαυροειδή, καθιερώθηκε ως νέα λαϊκή μουσικός και τραγουδίστρια, ήδη από το ντεμπούτο της, Ο Κήπος της Ρίλα. Η εξαιρετική της φωνή συνδυάζει τα ελληνικά και μεσανατολίτικα στολίδια και τις μικροτονικές λεπτές αποχρώσεις, με τα πλούσια χρώματα του βουλγαρικού τραγουδιού. Η τεχνική της στο λαούτο και το σάζι, συχνά συγκρίνεται με τη δεξιοτεχνία μεγάλων μουσικών, τόσο λαϊκής όσο και jazz προέλευσης. Το 2012 έπαιξε στο Womex Globalkan Scene και από τότε έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη με το τρίο της. Τον Μάρτιο του 2013 εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού fRoots ως “ανερχόμενο αστέρι της Βαλκανικής μουσικής”. Η Μάρθα Μαυροειδή είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Διεθνούς Μουσικής της Τήνου.

16/09 | 20.00
 ΞΕΦΩΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.