Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θεματικό Πάρκο της Καστριώτισσας, μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις της βουνίσιας...

Θεματικό Πάρκο της Καστριώτισσας, μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις της βουνίσιας φύσης

Το θεματικό πάρκο της Καστριώτισσας, είναι ήδη έτοιμο, ελάτε να το περπατήσετε, να ηρεμήσετε,να αναπνεύσετε οξυγόνο, καθαρό, δροσερό αεράκι, να ανακαλύψετε τα χρώματα που αλλάζουν, το τρεχούμενο νερό που κυλάει, τους ήχους και τις σκιές, που κρύβονται και εμφανίζονται και παίζουν με το φως κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και το θρόϊσμα των φύλλων τους, μας είπε ο κ. Παναγιώτης Φούντας, ο εμπνευστής και δημιουργός του πάρκου της Καστριώτισσας, όταν ξεκινούσαμε το δικό μας μικρό φυσιολατρικό οδοιπορικό στη Φωκίδα. 

Η Καστριώτισσα, είναι μόλις δυόμισι με τρεις ώρες από την Αθήνα. Το όνομά της οφείλεται στα ερείπια αρχαίου κάστρου που υπάρχουν μέσα στο χωριό, το οποίο χτίστηκε το 500 π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε από Δωριείς. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.230 μέτρων στις πλαγιές του όρους Οίτη και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας.

Στο ύψος των Θερμοπυλών πήραμε τη κατεύθυνση προς Άμφισσα-Δελφούς και κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Οίτη, προσπεράσαμε τα χωριά Παύλιανη και Μαύρο Λιθάρι, και εκεί, πηγαίνοντας προς τους πρόποδες του όρους Οίτη, στην πλευρά που κοιτάζει προς τα Βαρδούσια και την Γκιόνα, ξεπρόβαλε, αμφιθεατρικά χτισμένη, η Καστριώτισσα, ένα χωριό, μες στα πλατάνια και τα έλατα, που λίγοι το ξέρουν κι ακόμα λιγότεροι το κατοικούν, απλοί άνθρωποι, βοσκοί, νοικοκυρές, αγρότες, παππούδες και γιαγιάδες, άνθρωποι δεμένοι με τη γη και τα ζώα, σε ένα παραμυθένιο τοπίο με πυκνά ελατοδάση και πλατάνια και τρεχούμενα νερά παντού.

Εκεί και το Θεματικό Πάρκο της Καστριώτισσας, το Μονοπάτι της Αγίας Παρασκευής, οι καταρράχτες, το πυκνό δάσος  και τα αιωνόβια πλατάνια, να ζωντανεύουν στο μυαλό μας, παραμύθια με νεράϊδες και καρκατζάλια.

Και βέβαια, ο περίπατος του πάρκου της Καστριώτισσας, ξεκινά από το “Αρχοντικό της Ευανθίας“, μία μικρή όαση φιλοξενίας, άνεσης και πολυτέλειας, με τα ποιοτικά, αλλά και με όλα τα απαραίτητα (τηλεόραση, Internet, σεσουάρ κλπ.), και με  ωραία θέα, δωμάτιά του. 

Το “Αρχοντικό της Ευανθίας” «παραμένει ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο», και σας περιμένει να σας φιλοξενήσει.

Το τζάκι έχει ήδη αρχίσει να καίει στο φουλ, το καλομαγειρεμένο αγριογούρουνο, ο κόκκορας με χυλοπίτες και το αρνί που ψήνεται στη σούβλα, θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη.

Δείτε τι λέει κ. Παναγιώτης Φούντας στην εκπομπή  “in style”. για το πάρκο της Καστριώτισσας.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Αρχοντικό της Ευανθίας
Τηλ. 22650-62247, 22650-62660, Fax 22650-62661
Τμήμα κρατήσεων 211-2114110, 211-2114111

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.