Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Α Σ Κ Η Τ I K H του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ στο...

Α Σ Κ Η Τ I K H του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ στο Ηρώδειο

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Α Σ Κ Η Τ I K H του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή

Σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου
Μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, ΑΣΚΗΤΙΚΗ που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές έρχεται για μία και μοναδική παράσταση, στον εμβληματικό χώρο του «Ωδείου Ηρώδου Αττικού», Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:00, στο πλαίσιο της 60ης επετείου – Έτος Ν.Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των εκδόσεων Καζαντζάκη & του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει την «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» το μέγα φιλοσοφικό αυτό έργο του Νίκου Καζαντζάκη επιχειρώντας για άλλη μία φορά ,νεα πρωτοποριακή θεατρική προσέγγιση συνδυαζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους .

Πρωταγωνιστούν τρία ζευγάρια από τρεις γενιές σπουδαίων ηθοποιών.
Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου,
Τάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσου,
Άγγελος Θεοφίλου, Mιχαέλα Κυβεντίδου
και ο Μιχαήλ Γιαννικάκης

Ομάδα 16 ηθοποιών – χορού και συμμετοχή ενόργανου συνόλου


“Ν΄ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ ,εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.”
“Αν χαθεί εγώ θα φταίω.Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ.”
“Ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!”
Ν.Καζαντζάκης

Το φιλοσοφικό αυτό έργο που ο ίδιος θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει..

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος,αναφέρει ότι η «Ασκητική» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας, να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο , εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.