Αρχική Δήμοι TRANSFORM – Παράσταση στο αρχαίο μονοπάτι της Καρθαίας

TRANSFORM – Παράσταση στο αρχαίο μονοπάτι της Καρθαίας

Παράσταση στο αρχαίο μονοπάτι της Καρθαίας «Transform» στις 26 Αυγούστου 2017

Το Synergy of Art σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας και την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου διοργανώνουν την παράσταση TRANSFORM στο αρχαίο μονοπάτι της Καρθαίας στις 26 Αυγούστου 2017.

Είναι μια μοναδική διαδρομή μέσα στο αρχαίο μονοπάτι της Καρθαίας. Η ετοιμολογία της λέξης σημαίνει: δίνω μορφή μέσα από το βάθος, είναι κάτι που ήδη υπάρχει εκεί, παίρνει μορφή μέσα από την ίδια τη διαδικασία. Πρόκειται για μια παράσταση που αποτελείται από τέσσερις performers: δύο μουσικούς (αρχαία λύρα, percussions, κρουστά), δύο dance performers που οδηγούν τους οδοιπόρους δίνοντας ρυθμό, δημιουργούν ατμόσφαιρα με ήχους, μουσική, κίνηση, ποιητικό λόγο. Οι performers ως μετασχηματιστές της ενέργειας κατευθύνονται και συνδέουν την ενέργεια της φύσης του αρχαίου μονοπατιού με τους οδοιπόρους, χτίζοντας έτσι έναν λεπτοφυή ιστό, δημιουργούν εικόνες από την κίνηση, τους ήχους της μουσικής και της φύσης, παύσεις, σιωπές που θα μας μεταφέρουν σε άλλους χρόνους και χώρους, εκεί, όπου μπορούμε να δούμε να νιώσουμε και να ακούσουμε μέσα από την καρδιά.

Το δρώμενο θα καταλήξει στο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Καρθαίας, όπου με απλό και τελετουργικό περπάτημα θα ολοκληρωθεί η τελευταία δράση της παράστασης απαγγέλλοντας σοφά ρητά τιμώντας και εκφράζοντας τη σύνδεση και τον θαυμασμό για τους προγόνους μας, για τις ανώτερες αξίες του αρχαίου πνεύματος του Καλού, της αρμονίας, για μια υγιή δημιουργία σε εναρμόνιση με τη φύση. Ο αρχαιολογικός χώρος της Καρθαίας είναι από μόνος του ένα αληθινό δείγμα του πολιτισμού μας.

Concept: Silvia Macchi

Μουσική: Αλίκη Μαρκαντωνάτου – αρχαία λύρα, Simone Mongelli – percussions – κρουστά

Dance – act – performers: Δέσποινα Χατζηπαυλίδου – Silvia Macchi

Έναρξη δρώμενου από το Σταυρουδάκι στις 16:30. Επιστροφή στις 19:30.

Εξοπλισμός για τους οδοιπόρους: άνετα παπούτσια για περπάτημα, νερό, καπέλο, μαγιό για όσους θέλουν να κολυμπήσουν πριν την επιστροφή.

Επικοινωνία: Silvia Macchi – τηλέφωνο: 6982032348, e-mail: si.macchi@yahoo.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.