Αρχική Αεροπορικά Νέα Air China: Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο απευθείας πτήση Αθήνα – Πεκίνο

Air China: Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο απευθείας πτήση Αθήνα – Πεκίνο

Air China απευθείας πτήση Αθήνα - Πεκίνο

Η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο έρχεται νωρίτερα από ότι την περιμέναμε. Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα ξεκινούν μέσα στον Σεπτέμβριο οι πτήσεις της Air China που θα συνδέουν την Ελλάδα με την Κίνα.

Το πρώτο αεροσκάφος της Air China, ένα AirbusA330-200 θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση αυτή την Τετάρτη και από τον Σεπτέμβριο η πτήση θα μπει σε τακτική βάση κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Η πρώτη εμπορική πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία της διοίκησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας η οποία κατάφερε μετά από την επανένωση της ελληνικής πρωτεύουσας με την Νέα Υόρκη με την Emirates, και την έλευση της Scoot που συνδέει την Αθήνα με την Σιγκαπούρη, να φέρει  την απευθείας πτήση προς Πεκίνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν ξεσπάει η κρίση η Air China είχε φροντίσει να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα από το 2005, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και πριν από αυτούς του Πεκίνο, και πετούσε ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες κάνοντας ενδιάμεση στάση στο Μόναχο.

Το κίνητρο για να επανέλθουν είναι τόσο η αύξηση των Κινέζων τουριστών προς την χώρα μας όσο και οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρηματιών της Κίνας για απευθείας σύνδεση με την Ελλάδα. Στον τομέα του τουρισμού το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις ώστε να αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των Κινέζων που θα λαμβάνουν μέρος σε κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Αυτό προέκυψε μετά από σχετική πρωτοβουλία της Cosco και της Celestyal Cruises η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε επαφές και με Κινέζους για επιχειρηματική συνεργασία.

H έναρξη της σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου με τα φτερά της Air China συμπίπτει με την ανακήρυξη της Κίνας ως τιμώμενη χώρα φέτος από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.