Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οικογενειακές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο συνεδριάζουν στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν...

Οικογενειακές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο συνεδριάζουν στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν βέλτιστες πρακτικές

Οικογενειακές επιχειρήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα φέρει σε επαφή το Συνέδριο που διοργανώνει η Aspen Family Business Group μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη και φέρει τον τίτλο «Χτίζοντας και διατηρώντας την κληρονομιά του Οίκου».

Η Aspen Family Business Group είναι μια διεθνής ομάδα από κορυφαίους εξειδικευμένους στον τομέα των οικογενειακών επιχειρήσεων, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1987 έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη και την διάδοση των γνώσεων σχετικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Εκτοτε η Αspen Group θεωρείται πρωτοπόρος στο αναδυόμενο πεδίο των οικογενειακών επιχειρήσεων.

«Οπως υποδεικνύει και η ετυμολογία της λέξης «οικονομία» (= «οἶκος» + «νέμειν»), ο όρος γεννήθηκε από την ανάγκη να μοιραστούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τα μέλη μιας οικογένειας» σχολιάζει ο Burak Koçer της Aspen Group. «Παρόλο που ανά τους αιώνες έχουν αλλάξει -ως επί το πλείστον- οι ρόλοι που αντιστοιχούν στα μέλη μιας οικογένειας, η ανάγκη παραμένει ίδια: να προσδιοριστούν οι αρχές που διέπουν τη σχέση μεταξύ των μελών μιας οικογένειας και της οικογενειακής περιουσίας. Στο Συνέδριο οι ειδικοί της Aspen Group θα παρουσιάσουν στρατηγικές με στόχο τις βέλτιστες πρακτικές επι του θέματος».

Η Leslie Dashew, Γενική Διευθύντρια (Managing Partner) της Aspen Group, επισημαίνει ότι το Συνέδριο θα προσφέρει τρεις μέρες γεμάτες γνώση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιχειρηματιών και των ειδικών του χώρου σε διαφορετικά στάδια: «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο το τί είδους εμπόδια προκύπτουν στη διαδοχή μιας οικογενειακής επιχείρησης, καθώς και να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων γύρω από τη διακυβέρνηση σε σχέση με τη μεταφορά της περιουσίας στην επόμενη γενιά».

Ο Joe Paul, από τους αρχαιότερους συνεταίρους (Senior Partner) της Aspen Group, επισημαίνει ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην διατήρηση της οικογενειακής περιουσίας βρίσκεται στην διαδοχή της διοίκησης. Διευκρινίζει ότι «οι ιδιότητες οι οποίες χαρακτηρίζουν έναν καλό ηγέτη αλλάζουν ανάλογα με τα στάδια της οικογενειακής επιχείρησης. Αρχικώς, ηγέτης είναι αυτός που λαμβάνει σωστές αποφάσεις. Καθώς η επιχείρηση μεγαλώνει, ο ηγέτης καλείται να διαχειριστεί αυτούς που είναι σε θέση να λάβουν σωστές αποφάσεις. Σε τελικό στάδιο, κάθε οικογένεια έχει ανάγκη έναν ηγέτη ο οποίος δημιουργεί νέους ηγέτες. Βασιζόμενοι στην εμπειρία την οποία έχουμε αποκτήσει έχοντας συνεργαστεί με οικογένειες στο θέμα της διαδοχής, θα παρουσιάσουμε στρατηγικές και εργαλεία τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα σε μια οικογένεια να προετοιμάσει τους μελλοντικούς ηγέτες της».

Η Δέσποινα Αμαραντίδου, Γενική Διευθύντρια της Εταρείας Διοργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων ARTION Conferences & Events, τονίζει ότι για πρώτη φόρα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ένα συνέδριο διεθνούς εμβέλειας στον αναδυόμενο τομέα της σωστής διακυβέρνησης των οικογενειακών επιχειρήσεων. «Η συνέχιση μιας οικογενειακής επιχείρησης στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο, έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη σπουδαιότητα για τη διατήρηση ενός υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος. Είμαστε περήφανοι για το ότι παρέχουμε στους συνέδρους μας γνώσεις και υλικό από τους κορυφαίους του χώρου. Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν τόσο από την εμπειρία της Aspen Group όσο και από τη μεταξύ τους διάδραση κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και συνοδευτικών εκδηλώσεων».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο THE MET Hotel στη Θεσσαλονίκη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μέσω του συνδέσμου www.aspenfamilybusiness-oikos.com .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.