Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μανώλης Μητσιάς: Τα μεγάλα μου τραγούδια – Αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή

Μανώλης Μητσιάς: Τα μεγάλα μου τραγούδια – Αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή

Μανώλης Μητσιάς: Τα μεγάλα μου τραγούδια - Αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή

Ο πολυαγαπημένος Μανώλης Μητσιάς, ανεβαίνει ξανά στον Λόφο της Σάνης, το Σάββατο 5 Αυγούστου, για να γιορτάσει μαζί μας την 25η επέτειο του Sani Festival.

Για 4η φορά το Sani Festival προσκαλεί τον σπουδαίο και αγαπημένο ερμηνευτή με τη δωρική φωνή και καταγωγή από την Χαλκιδική, σε μια συναυλία ειδική παραγωγή για το Sani Festival αφιερωμένη στον ίδιο και τα μεγάλα του τραγούδια. Τον Μανώλη Μητσιά –γέννημα θρέμμα της Χαλκιδικής, του τόπου όπου πραγματοποιείται και το φεστιβάλ επί 25 χρόνια- υποδέχεται σε αυτή την εορταστική του έκδοση το Sani Festival το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Η πρώτη του συμμετοχή στο Sani festival ήταν το 2009, συνοδευόμενος από τη Μαρία Φαραντούρη. Εμφανίστηκε ξανά το 2011, με τον Γιάννη Βακαρέλη. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν πριν μόλις 4 χρόνια, το 2013, μαζί με την Αφροδίτη Μάνου και τον Γιάννη Μηλιώκα με τους οποίους παρουσίασε «Τραγούδια που Επιμένουν». Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του Μανώλη Μητσιά είναι αυτό ακριβώς που μας έδειξε στη τελευταία του εμφάνιση, πως τα τραγούδια του δε χάνονται, είναι γραμμένα από σπουδαίους συνθέτες και συνεπώς αντέχουν στη πάροδο του χρόνου, όπως συχνά εξηγεί και ο ίδιος.

Ο Μανώλης Μητσιάς ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από μικρός, ψέλνοντας στην εκκλησία του χωριού, και αργότερα, το 1950-1960, μυήθηκε σε λαϊκά ακούσματα και από τότε έγινε κομμάτι της ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού. Έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 35 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών και φίλων. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς, όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Νίκο Γκάτσο και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Και έχει τραγουδήσει σε συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμη και σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής με το σπουδαίο ρεπερτόριο έχει σφραγίσει με τη δωρική και συνάμα λυρική φωνή του το ελληνικό τραγούδι και με το προσωπικό του ήθος και ύφος τον τραγουδιστικό πολιτισμό μας. Μας συστήθηκε «Στην Ελευσίνα μια Φορά» και στα επόμενα 40 χρόνια ρίζωσε στις καρδιές και στα χείλη μας στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες των πιο σπουδαίων συνθετών μας.

Στον Λόφο της Σάνης, το Σάββατο, 5 Αυγούστου, ο Μανώλης Μητσιάς θα μας ταξιδέψει σε μια ποιητικά μελωδική βραδιά, με τα μεγαλύτερα τραγούδια από τη πολυετή καριέρα του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.