Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ισπανίας φοβάται ότι οι βίαιες ενέργειες Ισπανών,...

Η Ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ισπανίας φοβάται ότι οι βίαιες ενέργειες Ισπανών, κατά των τουριστών θα επιδεινωθούν

Οι βρετανοί παραθεριστές θα μπορούσαν να βρεθούν σε ένα «σοβαρό βίαιο επεισόδιο» αν συνεχίσουν οι διαμαρτυρίες στην Ισπανία, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες στη χώρα.

Οι ακτιβιστές – οι «τρελοί εξτρεμιστές» του ισπανικού πρωθυπουργού Mariano Rajoy – έχουν στοχεύσει στους τουρίστες σε μια σειρά από διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Βαρκελώνης και της Μαγιόρκα.

Σήμερα ο Rafael Gallego, πρόεδρος του ισπανικού σωματείου ταξιδιωτικών πρακτόρων (Feaav), δήλωσε ότι φοβάται ότι οι πράξεις τους θα επιδεινωθούν.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, τέσσερις ακτιβιστές με κουκούλα από μια ριζοσπαστική ομάδα που ονομάζεται Arran επιτέθηκαν σε ένα τουριστικό λεωφορείο στη Βαρκελώνη, κόβοντας ελαστικά και ψεκάζοντας συνθήματα σε αυτό.

Άλλοι έχουν ρίξει αυγά σε ξενοδοχεία και υπήρξαν διαδηλώσεις γύρω από τη διάσημη Sagrada Familia basilica της πόλης.

Στην Πάλμα της Μαγιόρκα εκτόξευσαν καπνογόνα έξω από ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο, ενώ στο Μπιλμπάο της βόρειας Ισπανίας ένα άλλο group ψέκασε με μπογιά τα γραφεία του τουριστικού οργανισμού στη Χώρα των Βάσκων.

Ο κ. Gallego δήλωσε: «Αυτή η τουρισμοφοβία μας ανησύχησε από το περασμένο καλοκαίρι. Το 2016 παρατηρήσαμε τα πρώτα γκράφιτι, επίσης υπήρξε μια επίθεση με ένα ποτήρι εναντίον τουριστών που ήταν σε εκδρομή, οπότε ειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ριζοσπαστικοποιηθεί, πράγμα που έγινε.

«Τώρα υπάρχουν διαμαρτυρίες στις εισόδους των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των λιμανιών.

«Ο κίνδυνος είναι ότι αύριο θα μπορούσε να συμβεί πραγματική βία.

«Θεωρούν τους εαυτούς τους αριστερούς αλλά είναι πιο φασίστες από την άκρα δεξιά. Ανησυχούμε πολύ μήπως προκαλέσουν κάποιο σοβαρό περιστατικό στους επισκέπτες μας οποιαδήποτε στιγμή».

Ο κ. Gallego υπερασπίστηκε την τουριστική βιομηχανία, λέγοντας: «Είναι ο τομέας που έχει ανακάμψει με τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας από την κρίση».

Ο Arran ισχυρίζεται ότι ο τουρισμός καταστρέφει τις ισπανικές πόλεις, αυξάνοντας το ενοίκιο και πιέζοντας τους νέους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.