Αρχική Αγροτικά προϊόντα Τα «Οινοξένεια 2017» ξεκινούν την Πέμπτη 17 Αυγούστου

Τα «Οινοξένεια 2017» ξεκινούν την Πέμπτη 17 Αυγούστου

Οινοξενείων 2017 - Βραδιά οινογνωσίας και συναυλία Σαββίνας Γιαννάτου

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου η έναρξη των «Οινοξενείων 2017» – Βραδιά οινογνωσίας και συναυλία Σαββίνας Γιαννάτου στον κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου

Τα «Οινοξένεια 2017» ξεκινούν την Πέμπτη 17 Αυγούστου το ταξίδι τους στους δρόμους κρασιού και της γεύσης της Αιγιάλειας. Ο κήπος του Πολιτιστικού κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» υποδέχεται τους επισκέπτες των Οινοξενείων στολισμένος στα φετινά «Χρώματα της γεύσης». Η μεγάλη εκδήλωση έναρξης ξεκινά στις 20:00 με παρουσίαση των οίνων και των γεύσεων της Αιγιάλειας και γευστική δοκιμή των κρασιών των οινοποιείων του «Δικτύου Οινοξένεια» με γυάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας «Οινοξένεια», αναμνηστικό δώρο για τους επισκέπτες της εκδήλωσης ώστε να απολαύσουν τις γευσιγνωσίες τους.
Το καλωσόρισμα των διοργανωτών και τους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων θα ακολουθήσει μια παρουσίαση από την Πόπη Wallick για το πώς τα «Οινοξένεια, ένα πολυεργαλείο ανάπτυξης για την Αιγιάλεια» μπορούν να γίνουν αιχμή του δόρατος για την προβολή και ανάπτυξη της περιοχής. Η βραδιά θα κλείσει με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico σε ένα απολαυστικό μουσικό «Ταξίδι στα χρώματα της Μεσογείου», εκεί που τα χρώματα της γεύσης συναντούν τα χρώματα της μουσικής.

Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική, ταξιδιάρικη και γευστική για το υπόλοιπο δεκαήμερο, με πλήθος εκδηλώσεων σε πολλά σημεία της περιοχής, οινοποιεία, ορεινά χωριά και παραλίες:

  • Γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί
  • Καλλιτεχνικά δρώμενα
  • Εκδηλώσεις σε επισκέψιμα οινοποιεία
  • Περιηγήσεις στους αμπελώνες
  • Γευσιγνωσίες οίνου
  • Εξερευνήσεις
  • Εκθέσεις
  • Συναυλίες

Η Αιγιάλεια βάζει τα καλά της!
Ντύνεται στα λευκά, στα ροζέ, στα κόκκινα.

Δοκιμάζει τοπικούς εκλεκτούς οίνους, τους συνδυάζει με γεύσεις και εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και προσφέρει εμπειρίες χαράς, εξερεύνησης και απόλαυσης στα πανέμορφα τοπία της. Από 17 ως 27 Αυγούστου 2017 μας υποδέχεται στις εκδηλώσεις «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας». «Τα χρώματα της γεύσης» είναι ο τίτλος των φετεινών εκδηλώσεων που διοργανώνονται για 5η χρονιά από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), αποτελώντας μια από τις κύριες εκδηλώσεις οινικού και εναλλακτικού τουρισμού της χώρας. Φέτος, με ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση μέσω της Ολυμπίας οδού, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μας προσκαλεί να απολαύσουμε το ταξίδι στους Δρόμους κρασιού της Αιγιάλειας και να γίνουμε πρεσβευτής της βιωματικής εμπειρίας «Οινοξένεια»!
Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οινοξένεια, 17-27 Αυγούστου 2017
Πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων:
www.oinoxeneia.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.