Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη για την 43η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη για την 43η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Μια ξεχωριστή συναυλία με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 29 Ιουλίου η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ωρωπού με αφορμή την 43η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.
Οι θεατές που κατέκλυσαν τον χώρο της συναυλίας απόλαυσαν μοναδικές μελωδικές στιγμές με διαχρονικά τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών αλλά και τραγούδια νεώτερων δημιουργών που συνεργάστηκαν με τη Δήμητρα Γαλάνη.
Στον σύντομο χαιρετισμό της εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «43 χρόνια πέρασαν από την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος. Μια μέρα σαν και αυτή, οφείλουμε όχι μόνο να θυμόμαστε και να τιμάμε όσους και όσες πάλεψαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στις φυλακές και τις εξορίες ενάντια στη χούντα και τον φασισμό. Χρέος μας, χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη με ιστορική μνήμη είναι η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική πρόοδο αλλά και ο σεβασμός, η διεύρυνση και διατράνωση των δημοκρατικών αξιών και ελευθεριών, των δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να στείλουμε τις ευχές μας στον Μίκη Θεοδωράκη που σήμερα 29 Ιουλίου κλείνει τα 92 του χρόνια» είπε κλείνοντας η κα Στεργίου.
Τη συναυλία που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του Δήμου Ωρωπού, παρακολούθησαν η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιωάννα Στεργίου και Στέλιος Κοροβέσης, ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.