Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κάποτε στο Αίγιο – Ένα υπέροχο φινάλε για τα φετινά “Οινοξένεια”, την...

Κάποτε στο Αίγιο – Ένα υπέροχο φινάλε για τα φετινά “Οινοξένεια”, την Κυριακή στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”

Με μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή θα ολοκληρωθούν τα φετινά “Οινοξένεια”, την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς». Περισσότεροι από 70 συντελεστές από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας, θα ζωντανέψουν το Αίγιο την εποχή του Μεσοπολέμου σε ένα θεατρικό κείμενο που έχει γράψει και σκηνοθετεί η Μαρία Παναγιωτακοπούλου και τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια έχει κάνει ο Σάκης Παπαδημητρίου.
Σε ένα σκηνικό αντιθέσεων, που χαρακτήριζε εκείνη την εποχή της μεγάλης ακμής αλλά και της σταφιδικής κρίσης αναπαριστάται η ζωή του Αιγίου μέσα από 13 μικρά μονόπρακτα. Η παράσταση μας μεταφέρει κάπου εκεί στα 1930, σ’ αυτή τη μικρή πόλη, το Αίγιο, που ζει έντονα μέσα από τις βεγγέρες των πλουσίων και τον καθημερινό μόχθο των απλών ανθρώπων της… Καράβια που φορτώνουν, σταφίδες σωρός, εργοστάσια, πρόσφυγες γεμάτοι πόνο, χαμένα όνειρα,  κούραση … Φώτα, χοροί, θέατρα και φινέτσα. Κυρίες με γάντια και καπέλα και Κυράδες που δεν προλαβαίνουν να συναντήσουν το όνειρο… Το Αίγιο ζει με όλες του τις αισθήσεις τη δική του φανταχτερή μπελ επόκ…
Όπως σημειώνουν οι συντελεστές: «Ο φαινομενικός στόχος αυτής της παράστασης είναι να καταγράψει και να περιγράψει  τη ζωή σε μια αστική πόλη, το Αίγιο, τον μεσοπόλεμο. Στην πραγματικότητα όμως ήταν μια προσωπική ανάγκη να μελετηθεί, πέρα από κάθε ιστορική προσέγγιση, μια εποχή που καθώς απομακρύνεται από το σήμερα ωραιοποιείται και φιλτράρεται τόσο πολύ από το πέρασμα του χρόνου, ώστε απογυμνώνεται από στοιχεία πολύ σημαντικά που την προσδιορίζουν. Το συμπέρασμα όλης αυτής της αναζήτησης είναι η διαπίστωση ότι η απόσταση από το χθες δεν είναι πολύ μεγάλη και τελικά το 1930 είναι μόλις… χθες».


Στην παράσταση συμμετέχουν μέλη από:
Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου-Ηδύφωνο

Θεατρική Έκφραση Αιγίου

Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων

Φιλαρμονική Αιγίου

Χορωδία Αιγίου

Χορευτικός Όμιλος Αιγίου

Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακής μουσικής

Σχολή Χορού Salon de ballet


Στο τραγούδι συμμετέχει η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Παπάζογλου που θα ζωντανέψει με τη φωνή της τα Καφέ-Αμάν της εποχής με ορχήστρα λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων (μπουζούκι, ακορντεόν, ούτι, κανονάκι, βιολί) ενώ την ατμόσφαιρα των Καφέ-Σαντάν θα ζωντανέψει ορχήστρα με πιάνο, βιολί, τρομπέτα, κλαρινέτο και τραγούδι από την Έλενα Παπαδημητρίου. Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, κανταδόροι, σαντέζες, τραγουδίστριες του λαϊκού αλλά και του λυρικού τραγουδιού και η Φιλαρμονική Αιγίου, σε μια παράσταση που θα θυμίσει πολλά στους παλαιούς Αιγιώτες και θα δείξει στους νεότερους την εικόνα της πόλης τους σε μια άλλη εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.