Αρχική Αεροπορικά Νέα Διαμάχη προκάλεσε η κρατική ενίσχυση στην Air Berlin μετά την πτώχευσή της

Διαμάχη προκάλεσε η κρατική ενίσχυση στην Air Berlin μετά την πτώχευσή της

Air Berlin

Η κρατική ενίσχυση 150 εκατ. ευρώ στην χρεοκοπημένη Air Berlin, προκάλεσε διαμάχη στη Γερμανία, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelsblatt». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, με αυτά τα χρήματα, «η Air Berlin θα μπορέσει να λειτουργήσει τρεις μήνες ακόμα» και σημειώνει ότι η καγκελάριος Μέρκελ «υπερασπίζεται την οικονομική στήριξη της αεροπορικής εταιρείας». Ωστόσο επισημαίνεται ότι στη Γερμανία «αυξάνουν οι αμφιβολίες για το εάν θα επιστραφούν τα 150 εκατ. ευρώ»?

Όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο της «Handelsblatt», η Α. Μέρκελ διαβεβαίωσε, χθες Τετάρτη, ότι οι φορολογούμενοι δε θα πληρώσουν τη διάσωση της χρεοκοπημένης Air Berlin. «Στόχος είναι η εξυγίανση της» σημειώνει η εφημερίδα «και η εξαγορά μέρους της από την Lufthansa». Ωστόσο «για να συνεχίσει η λειτουργία της εταιρείας, το γερμανικό κράτος προσέφερε στήριξη 150 εκ. ευρώ που θα επαρκέσουν μέχρι το Νοέμβριο».

Σύμφωνα με τους συντάκτες του δημοσιεύματος «Το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε απώλειες 23,5 εκ. ευρώ μηνιαίως. Τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά οι ειδικοί περιμένουν ότι θα είναι χειρότερα. Με αυτό το δεδομένο, ακόμα και στελέχη του κόμματος της Μέρκελ αμφισβητούν την επιστροφή της κρατικής βοήθειας, παρότι η Καγκελάριος εκφράζει τη σιγουριά της».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.