Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Nα σταματήσει εδώ ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν αντέχει άλλο το υγιές επιχειρείν.

Nα σταματήσει εδώ ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν αντέχει άλλο το υγιές επιχειρείν.

Περικλής Κατσαρός Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Οφείλει η πολιτεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς να θέσουν τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό, o οποίος πλέον απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή το υγιές επιχειρείν, αλλά το κυριότερο, γιατί ελλοχεύει o κίνδυνος να εμπεδώσει λογικές στην αγορά οι οποίες θα πλήξουν οσονούπω και τα δημόσια έσοδα, με την αύξηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Οφείλει η Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού να ακούσουν επιτέλους τις φωνές απόγνωσης των επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι πλήττονται καίρια από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μισθώσεων αστικών ακινήτων και αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, όπου οι επιχειρήσεις μας, τα τουριστικά καταλύματα, κατέγραψαν πτωτικές τάσεις. Δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μας για τα αποτελέσματα του αθέμιτου ανταγωνισμού και αυτής της νέας «μόδας» που έχει αρχίσει εσχάτως να επιβάλλεται με την ουδετερότητα και την απραξία της πολιτείας. Βεβαίως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ολιγωρήσει στο να διαμορφώσει ένα κοινό θεσμικό και νομικό πλαίσιο για αυτές τις νεες μορφές οικονομικής δραστηριότητας το οποίο να ισχύσει σε όλα τα μέλη — κράτη της Ένωσης.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν αρκεί η αύξηση των υποχρεώσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί σήμερα o επαγγελματίας για να κατορθώσει να επιβιώσει την επιχείρηση του, δεν φτάνει η υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» τις επιχειρήσεις, είναι και η Λερναία Ύδρα του αθέμιτου ανταγωνισμού, που επιφέρει αλλεπάλληλα χτυπήματα κάτω από τη μέση, στο υγιές επιχειρείν.

Μετά το «Airbnb» στα καταλύματα, εμφανίζεται και το «Airbnb του φαγητού», βάλλοντας ευθέως τις επιχειρήσεις εστιασης, οι οποίες έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν, εκτός από τον σκληρό ανταγωνισμό και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, o οποίος βρίσκει σύμμαχο την πολιτεία, δυσκολεύοντας έτσι τους συνεπείς επαγγελματίες απέναντι στο κράτος και την πολιτεία, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να διατηρήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους.

Τι είναι το «Airbnb του φαγητού»; «Μία ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε έναν επισκέπτη να έρθει κοντά στις γεύσεις του προορισμού του και να γνωρίσει ντόπιους οικοδεσπότες που παρέχουν εμπειρίες γαστρονομίας και παθιάζονται με το φαγητό». Μα αυτό μπορούν να το κάνουν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο και με επαγγελματική προσήλωση χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης. Τι εξυπηρετεί λοιπόν το «Airbnb του φαγητού»;
Τι και ποιους; Μήπως ανοίγει την Κερκόπορτα για να εισέλθουν στην αγορά, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και υποχρεώσεις νέοι «επαγγελματίες», σε βάρος όμως της υγιούς επιχειρηματικής λειτουργίας; Και σε βάρος του κράτους, αφού κανείς δεν γνωρίζει αν αναλαμβάνουν υποχρεώσεις έναντι της πολιτείας και αν τις εκπληρούν και πως;

Θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι μπροστά σε ένα ορατό κίνδυνο, ο οποίος διαγράφεται με έντονο τρόπο και με μελανά χρώματα για τον τουρισμό μας, για το επιχειρείν και τις επιχειρήσεις μας, να αντιδράσουμε με σθεναρότητα και με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία, για να ανατρέψουμε τον επαπειλούμενο και ορατό κίνδυνο τον οποίο φαίνεται να αγνοεί ή να υποτιμά η Πολιτεία.

Τονίζει η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.