Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Ελλάδα αναλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία της Κορυφαίας Συνάντησης του...

H Ελλάδα αναλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία της Κορυφαίας Συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

Θα προεδρεύσει η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τον Οκτώβριο στο Παρίσι

H Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνουν την προεδρία της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό και τις πολιτικές για την βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη “High Level Meetingon Sustainable and Inclusive Growth” που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο Παρίσι, έδρα του Οργανισμού.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό. Είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών για την αναβάθμιση της διεθνούς παρουσίας της Ελλάδας και των στενότερων σχέσεων που έχει επιδιώξει και καθιερώσει το Υπουργείο Τουρισμού με τον Οργανισμό στον τομέα του τουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα προεδρεύσει της σημαντικής αυτής συνάντησης, όπου θα συμμετάσχουν υπουργοί Τουρισμού των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, φορείς χάραξης των πολιτικών στον τουρισμό, και παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, κ.Angel Gurria, ανακοίνωσε επισήμως την ανάληψη της Προεδρίας από την Ελλάδα. Σε επιστολή του προς την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία της διεκδίκησης της προεδρίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι κατάλληλη να ηγηθεί της συζήτησης αυτής, ως καταξιωμένος παγκόσμιος προορισμός και ενεργό μέλος με μακρόχρονη παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για την από κοινού προετοιμασία της συνάντησης και συνολικά για την προώθηση θεμάτων στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού στον τουρισμό, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Τζιάλλα.
Για τα ζητήματα αυτά ο κ. Τζιάλλας έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα με τον επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του ΟΟΣΑ κ. Alain Dupeyras.

Η Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για τον Τουρισμό σηματοδοτεί την 100ή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ. Στόχο έχει να ενθαρρύνει τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού για τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους στην τουριστική ανάπτυξη.
Θα αναδειχθούν θέματα με έμφαση στις μεγα-τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως οι δημογραφικές εξελίξεις, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες του ταξιδιωτικού κοινού.
Επίσης, θα εξεταστεί το τοπίο που διαμορφώνεται στις τουριστικές επενδύσεις από τις πολιτικές για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και ο ρόλος των συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.