Αρχική Δήμοι Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για την τουριστική ανάπτυξη, προώθηση και...

Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για την τουριστική ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

Συναντήσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων με στόχο την προσέλκυση τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο είχε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσκεψη της στην περιοχή, όπου συμμετείχε και μίλησε στο 5Ο ετήσιο συνέδριο της εφημερίδας Πελοπόννησος για τις «Αναπτυξιακές Προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα».

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο στο Επισκοπείο Αιγαίου. Σε πολύ θερμό κλίμα συζητήθηκε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική όπου αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός και ο Σεβασμιώτος εξήρε τις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξή του. Ο κ. Αμβρόσιος ζήτησε τη στήριξη της Υπουργού για την αναστήλωση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, που είχε πληγεί από το σεισμό του 1995 και της βελτίωση της προσβασιμότητας στην Παναγία την Τρυπητή. Ευχαρίστησε την κα Κουντουρά για το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της περιοχής, και της δώρισε δύο ιστορικά βιβλία για τη ζωή και το έργο των Αλέξανδρου Υψηλάντη και Ιωάννη Καποδίστρια.

Στη συνάντηση της Υπουργού με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης θεματικών τουριστικών προϊόντων και εμπειριών στη βάση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή, και ιδιαίτερα το θέμα της αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης του θεματικού τουρισμού και νέων προορισμών, η ανάδειξη της παραθαλάσσιας ζώνης καθώς και οι δυνατότητες αξιοποίησης από τους ΟΤΑ των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την υλοποίηση νέων έργων και την προώθηση επενδύσεων στον τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.