Αρχική Βραβεία Ολοκληρώθηκε το LifeArt Media Festival 2017

Ολοκληρώθηκε το LifeArt Media Festival 2017

Το LifeArt Media Festival 2017, το πρωτοποριακό φεστιβάλ Νέων Μέσων που ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες κι έχει πηγή έμπνευσης του έργο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε ένα special event στο Θέατρο/στη Μεγάλη Σκηνή του Ιρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Παρουσιαστής αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Σατσίδης, που ανακοίνωσε τις νικήτριες ταινίες στις εξής κατηγορίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος:

Νικήτρια Ταινία την κατηγορία Μεγάλου Μήκους (Feature Film), αναδείχθηκε το «Once there was a girl» της Natalie Kaplan, από το Ισραήλ.

Στην κατηγορία της τηλεοπτικής σειράς (TV Series) το βραβείο απέσπασε το «The Embassy» από την Ισπανία, από τους παραγωγούς των τηλεοπτικών επιτυχιών «Grand Hotel» και «Velvet».

Στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ (Documentary Film), το βραβείο πηγαίνει στο «Who’s Gonna Love Me Now ?» των Barak και Tomer Haymann, μια συμπαραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ, που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Panorama του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στην κατηγορία ταινιών Μικρού Μήκους (Short Film), νικήτρια ταινία αναδείχθηκε η ελληνική παραγωγή «The Owls», στο οποίο η Ναταλία Μπουγαδέλη αποτυπώνει με ωμό τρόπο την σκληρή πραγματικότητα της Ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης.

Στην κατηγορία του Web Series το πρώτο βραβείο πηγαίνει στο «Hollywood» που έχει ως αντικείμενο την συχνά τραυματική, εμπειρία του casting για τους ηθοποιούς, ενώ στην κατηγορία της ταχύτατα ανερχόμενης εικονικής πραγματικότητας (VR) ξεχώρισε το «Out of the Blue» της Sophie Ansel από τις ΗΠΑ.

Η ταινία «Normal» από την Βενεζουέλα, διακρίθηκε στην κατηγορία του βραβείου ανθρωπιστικής προσφοράς Μιχάλης Κακογιάννης – Humanitarian Award, παρουσιάζοντας εικόνες από την έκκρυθμη κατάσταση της χώρας.

Η παρουσίαση των ZOE AWARDS, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για το Φεστιβάλ από τον ιστορικό οίκο κοσμημάτων ZOLOTAS, έγινε από τους: Γιώργο Παπαλέξη, CEO και Creative Director του οίκου ZOLOTAS, Ιωάννα Μελή, εκπρόσωπο της N.Y. Film Academy και μέλους της Κριτικής Επιτροπής, και Alexandra Tzvetkova, PR και Creative Director των Nu Boyana Film Studios, των μεγαλύτερων χολογουντιανών κινηματογραφικών Studios στην Ευρώπη, που ήταν και ο ευγενικός χορηγός του Πρώτου Βραβείου, Danny Lerner Award, αξίας 50.000 ευρώ.

Παραπάνω από τριακόσιοι εκλεκτοί καλεσμένοι έδωσαν το παρών στην Τελετή Λήξης. Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διεθνών Μέσων. Την επίσημη παρουσίαση των Βραβείων ακολούθησε η πανελλαδική πρεμιέρα του συναρπαστικού θρίλερ “Ο Κύκλος” με τους Tom Hanks και Emma Watson, ενώ η βραδιά έκλεισε με ένα cocktail party στο Clap the Restaurant, στο roof top του Ιδρύματος, και με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Το Φεστιβάλ διήρκεσε από τις 10 εως τις 12 Ιουλίου, με all day, ελεύθερες στο κοινό, προβολές των διαγωνιζόμενων ταινιών στις αίθουσες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Q&A με σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα οι VR ταινίες του Διαγωνιστικού θα προβάλλονται στο PUBLIC του Συντάγματος, μέσα από ειδικά head sets που θα βρίσκονται γι’ αυτόν το λόγο στο ισόγειο του καταστήματος.

Με πάνω από τριακόσιες συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα των Νέων Μέσων κινηματογραφικής παραγωγής, το LifeArt Media Festival, στην πρώτη του – πιλοτική – χρονιά προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από νέους, ανερχόμενους καλλιτέχνες, από Διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ, καθώς κι από γνωστά Ιδρύματα σε όλον τον κόσμο κι επιφανείς προσωπικότητες της Έβδομης Τέχνης.

Στόχος μας είναι από την επόμενη χρονιά το Lifeart Media Festival να επιστρέψει με μια ξεχωριστή παρουσία στον διεθνή φεστιβαλικό χάρτη και να καθιερωθεί ως ένας κινηματογραφικός θεσμός που δίνει το βήμα σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους αποτελώντας μέρος αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας.

Θα είμαστε όλοι εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, που από την αρχή υποστήριξε το όλο εγχείρημα με τη φράση: “Be Part of it!”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.