Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Emirates φέρνει τις γυναίκες-πρότυπα της αεροπλοΐας στο επίκεντρο με ένα μοναδικό...

Η Emirates φέρνει τις γυναίκες-πρότυπα της αεροπλοΐας στο επίκεντρο με ένα μοναδικό simulator challenge

Η αεροπορική εταιρία υποστηρίζει την παγκόσμια αποστολή της οργάνωσης Dreams Soar παρουσιάζοντας δυο ξεχωριστές ιπτάμενες γυναίκες
Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των γυναικών στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της αεροπλοΐας, η Emirates πρόσφατα υποδέχθηκε τη Shaesta Waiz σε μια πρόκληση σε εξομοιωτή Boeing 777 στην έδρα της, το Ντουμπάι. Η Waiz είναι ιδρύτρια και πιλότος της Dreams Soar, Inc. (DSI), μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με αποστολή της να εμπνέει και να ενθαρρύνει νέες γυναίκες για να στελεχώσουν τη νέα γενιά της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των μαθηματικών καθώς και της αεροπλοΐας, μέσω μιας παγκόσμιας εκστρατείας. Σε μια ξεχωριστή αποστολή, σε μια παγκόσμια ατομική πτήση σε όλο τον κόσμο. Η Waiz κάνει το γύρο του κόσμου πιλοτάροντας ένα μονοκινητήριο Beechcraft Bonanza A36. Η Waiz σταμάτησε στο Ντουμπάι, έναν από τους 34 σταθμούς σε 18 χώρες στο ταξίδι που πραγματοποιεί στις πέντε ηπείρους. Ένα ταξίδι στο οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα έχει διανύσει 47.000 χιλιόμετρα.
Η Shaesta συναντήθηκε με την Bakhita Al Muheiri, First Officer στα Boeing 777 της Emirates, στο Emirates Aviation College για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της ως πιλότος σε έναν προσομοιωτή Emirates Boeing 777. Η Bakhita, μόλις 24 ετών, είναι μία από τις νεότερες γυναίκες πιλότους με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πέταξε για πρώτη φορά το 2016 και έχει περάσει πάνω από 1.100 ώρες εν πτήσει, από τότε που αποφοίτησε από το Εθνικό Πρόγραμμα Δόκιμων Πιλότων της Emirates. Μετά από μια σύντομη συζήτηση για τη διαδικασία, η Shaesta και η Bakhita ξεκίνησαν την προσομοίωση πτήσης από το πιλοτήριο του Boeing 777, με απογείωση, προσγείωση και πτήση.
Δείτε τις δύο πιλότους να πετούν τον προσομοιωτή Boeing 777 και να μοιράζονται τις προσωπικές εμπειρίες τους εδώ.
Ο Adel Al Redha, Executive Vice President και Chief Operations Officer της Emirates δήλωσε σχετικά: “Μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Δόκιμων Πιλότων, θέλουμε να βοηθήσουμε να καλλιεργήσουμε τη νέα γενιά γυναικών πιλότων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται ώστε να προοδεύσουν και να διεκδικήσουν έναν πιο ευρύ ρόλο στη βιομηχανία μας. Ακόμη, πιστεύουμε ότι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καλύψουμε σήμερα τις ανάγκες μας σε πιλότους, είναι να απευθυνθούμε στη μεγάλη δεξαμενή ταλέντου που υπάρχει στο γυναικείο πληθυσμό και να τις εμπνεύσουμε να χαράξουν την επαγγελματική τους πορεία στην αεροπλοΐα, η οποία αποτελεί και έναν από τους πιο επικερδείς και δυναμικούς κλάδους”.
Η Bakhita Al Muheiri, από πλευράς της, σχολίασε την εμπειρία του προσομοιωτή με τη Shaesta: “Με εμπνέει πραγματικά η ιστορία της Shaesta. Ως η πρώτη ιπτάμενη γυναίκα-πολίτης από το Αφγανιστάν, δείχνει στην πράξη ότι ο κόσμος είναι γεμάτος δυνατότητες και πως, όταν ανοίγουμε στις γυναίκες ευρείς ορίζοντες για την καριέρα τους στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την αεροπλοΐα, τις ενθαρρύνουμε να μπουν σε τομείς που αναπτύσσονται ταχύτατα και προσφέρουν έναν πλούτο ευκαιριών».
Μιλώντας για την εμπειρία της στην πρόσκληση προσομοίωσης πτήσης με το δικινητήριου Boeing 777, η Shaesta δήλωσε:  “Ένα αεροσκάφος δεν ξέρει αν είσαι κορίτσι, αγόρι, ποιο είναι το θρήσκευμά σου ή η κοινωνική σου καταγωγή. «Αντιδρά» με βάση το πώς το πιλοτάρει ο κυβερνήτης. Η ελπίδα μου από τη στιγμή που πέταξα με τον προσομοιωτή του Boeing 777 με την Bakhita, και αφού έμαθα την ιστορία της και το πώς η Emirates βοηθά να ανοίξει ο δρόμος για τόσες ακόμη νέες γυναίκες, είναι περισσότερες γυναίκες – πρότυπα να αφιερώσουν το χρόνο και την ενέργειά τους για να εμπνεύσουν τη νέα γενιά. Ας δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους και όλες”.
Το θηλυκό πλήρωμα των αεροσκαφών της Emirates στελεχώνεται από γυναίκες 24 εθνικοτήτων, ηλικίας από 20 έως 59 ετών. Η Emirates επίσης έχει την πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που είναι κυβερνήτης σε Airbus A380, καθώς και τη νεότερη γυναίκα πιλότο με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε A380. Ακόμη, η Emirates προσλαμβάνει γυναίκες με υψηλές επαγγελματικές δεξιότητες σε θέσεις μηχανικών, αλλά και στη συντήρηση και την επισκευή. Γυναίκες ακόμη εργάζονται σε σημαντικές θέσεις στις πτήσεις.
Αργότερα, η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υποδέχθηκε τη Shaesta στο Kidzania, στο Dubai Mall, για να μιλήσει σε νέα κορίτσια και γυναίκες για τις εμπειρίες της και το project Dreams Soar. Η Bakhita Al Muhairi και οι γυναίκες δόκιμοι Khalid Ali Al Mansoori και Maryam Yousuf Bin Ismail, επίσης μίλησαν για τα αεροπορικά τους ταξίδια, εμπνέοντας τις νέες γυναίκες στο ακροατήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.