Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Mentor & Hellenic American University 
συμπράττουν και προσφέρουν προγράμματα εκπαιδευτικού τουρισμού με...

Mentor & Hellenic American University 
συμπράττουν και προσφέρουν προγράμματα εκπαιδευτικού τουρισμού με θέματα την ιστορία και τον πολιτισμό

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και το Hellenic American College με την Mentor / Historic Routes in Greece και δημιουργούν από κοινού, εκπαιδευτικά προγράμματα study abroad με θεματικές στον τομέα του πολιτισμού. Πρόκειται για μία σύμπραξη που φιλοδοξεί να προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού κύρους σε συνδυασμό με περιηγήσεις στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό (με προοπτική να καλυφθεί όλο το χρονικό φάσμα του ελληνικού πολιτισμού), στοχεύοντας στην κεφαλαιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της Mentor σε προγράμματα περιήγησης, αλλά και στην αξιοποίηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας του Hellenic American University. Με έμφαση στην βιωματική μάθηση, στα σεμινάρια και στα workshops, τα προγράμματα που διεξάγονται στα Αγγλικά και συμβάλλουν στην απόκτηση εκπαιδευτικών μονάδων (college credits), απευθύνονται σε όλους:

  • Ιστορία των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων
  • Οι 5 Ιερές Πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας
  • Η τέχνη της κεραμικής στην Αρχαία Ελλάδα
  • Μέγας Αλέξανδρος και Ελληνιστική Περίοδος
  • Μινωικός Πολιτισμός
  • Κυκλαδικός Πολιτισμός
  • Ομηρικές Διαδρομές
  • Οδοιπορικό στη Φιλοσοφική Αναζήτηση
  • Οι Απαρχές του Θεάτρου: Αρχαίο Ελληνικό Δράμα
  • Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση: Η Επίδραση του Ομήρου και της Σαπφούς στον Δυτικό Πολιτισμό

Το Hellenic American College προσφέρει αποκλειστικά τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University (New Hampshire, USA), το οποίο είναι πιστοποιημένο από την ίδια Επιτροπή που πιστοποιεί ιδρύματα όπως το Harvard, το Boston University και το MIT. Οι φοιτητές του Hellenic American College σπουδάζουν στην Ελλάδα, ενώ λαμβάνουν τα πτυχία τους απευθείας από το Hellenic American University, ένα πιστοποιημένο Αμερικανικό πανεπιστήμιο. Απόφοιτοι του Hellenic American College έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους από το ΣΑΕΠ, τόσο για προπτυχιακά όσο και για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Hellenic American University.

Η Mentor / Historic Routes in Greece αποτελεί μια καινοτόμο start-up εταιρεία, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2015. Δραστηριοποιείται τόσο στην οργάνωση θεματικών εκπαιδευτικών περιηγήσεων με βασικό θέμα τoν αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, σε συνδυασμό με βιωματικά σεμινάρια και workshop που απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές και ομάδες του εξωτερικού, όσο και τη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων, αναλαμβάνοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης περιοχών με έντονο πολιτισμικό απόθεμα. Η ομάδα της Mentor δημιουργήθηκε από τον Παναγιώτη Γκιόκα και τον Γιάννη Παππά, ενώ στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με εξειδικευμένους αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης, cultural και heritage managers, οι οποίοι τεκμηριώνουν επιστημονικά τα προσφερόμενα προγράμματα. H Mentor επιλέχθηκε ως ομάδα του 4ου κύκλου του προγράμματος καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας egg – enter•grow•go, ενώ συγχρόνως είναι υπεύθυνη για τον στρατηγικό σχεδιασμό του marketing και της επικοινωνίας της «Ελευσίνας 2021-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης», τόσο κατά τη διάρκεια της διετούς διαγωνιστικής διαδικασίας, όσο και μετά την πρόσφατη ανακήρυξή της.
Το Πρόγραμμα egg αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα, ο οποίος στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Το Πρόγραμμα egg είναι μία πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia Clusters Initiative.

Δείτε την Αναλυτική παρουσίαση των προσφερόμενων προγραμμάτων

  • Ιστορία των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

    Περιήγηση με θέμα τους αρχαίους πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες και τη συμβολή τους στο πνεύμα και τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού. Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στους τόπους τέλεσης των αρχαίων πανελλήνιων αθλητικών αγώνων, θα γνωρίσουν την εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και τις μέρες μας και θα μάθουν την ιστορία πίσω από διαχρονικές έννοιες όπως το ευ αγωνίζεσθαι.
  • Οι 5 Ιερές Πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας

    Μέσα από περιήγηση στα 5 αρχαία πανελλήνια ιερά (Αθήνα, Δελφοί, Δήλος, Ελευσίνα, Ολυμπία), οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις πανελλήνιες θρησκευτικές τελετές των αρχαίων Ελλήνων, καθώς και το πώς αυτές συνέβαλαν, τόσο στη θέσπιση θεσμών όπως η δημοκρατία, όσο και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη της φιλοσοφίας, της πολιτικής και των επιστημών.
  • Η τέχνη της κεραμικής στην Αρχαία Ελλάδα

    Η τέχνη της κεραμικής στην Αρχαία Ελλάδα αποτελεί ένα ταξίδι που στόχο έχει να εισάγει τους συμμετέχοντες στην αγγειοπλαστική, από την περισυλλογή του χώματος, μέχρι και τη ζωγραφική αναπαράσταση και την πορεία της ανά τους αιώνες.
  • Μέγας Αλέξανδρος και Ελληνιστική Περίοδος

    Μια γνωριμία με το βασίλειο των Μακεδόνων, από την εποχή του Φιλίππου Β’, την κοσμοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Αριστοτελική φιλοσοφία και την επίδρασή της στην πορεία του μεγάλου στρατηλάτη, μέχρι τη μετάβαση στους Ρωμαϊκούς χρόνους και την ανάπτυξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
  • Μινωικός Πολιτισμός

    Θεματική περιήγηση στον Μινωικό Πολιτισμό, στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Μινωική κοινωνία, μέσω της τέχνης, της αρχαιολογίας, της αρχιτεκτονικής, της μυθολογίας και της θρησκείας. Μέσα από το ταξίδι, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον εξέχοντα ρόλο που διαδραμάτισαν τα Παλάτια της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου στα επιτεύγματα του Μινωικού Πολιτισμού, όπως επίσης και την τεράστια επιρροή που άσκησαν στη διαμόρφωση του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού.
  • Κυκλαδικός Πολιτισμός

    Μέσα από αυτή την θεματική περιήγηση στις Κυκλάδες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πνευματικό υπόβαθρο του Κυκλαδικού Πολιτισμού, μέσα από την τέχνη, την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, τη μυθολογία και τη θρησκεία. Ένα ταξίδι που θα μυήσει τους επισκέπτες στους εντυπωσιακούς αρχαίους ναούς, στα υψηλής αισθητικής κυκλαδικά ειδώλια και τον εξέχοντα ρόλο ενός μεγάλου πολιτισμού.
  • Ομηρικές Διαδρομές

    Ένα επικό ταξίδι στις ομηρικές διαδρομές, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τα μυστήρια του Μυκηναϊκού Πολιτισμού. Μέσα από τις αφηγήσεις του Ομήρου, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις μυκηναϊκές κοινωνίες και τις περιόδους αναταραχής και ειρήνης, μέσω της διερεύνησης των τοπίων και των αρχαιολογικών χώρων.
  • Οδοιπορικό στη Φιλοσοφική Αναζήτηση

    Το οδοιπορικό στη φιλοσοφική αναζήτηση έχει σχεδιαστεί για να εισάγει τους συμμετέχοντες στις απαρχές της φιλοσοφικής σκέψης, να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φιλοσοφικές σχολές της αρχαιότητας και να επισκεφθούν μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα, οι οποίοι επηρέασαν τη φιλοσοφική σκέψη.
  • Οι Απαρχές του Θεάτρου:
  • Αρχαίο Ελληνικό Δράμα
    
Μέσα από αυτή την οκταήμερη περιήγηση στις απαρχές του θεάτρου μέσω του αρχαιοελληνικού δράματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του, το έργο των μεγάλων τραγικών και κωμικών συγγραφέων, όπως ο Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης και Αριστοφάνης, καθώς και την επιρροή που άσκησαν και ασκούν στην εξέλιξη του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού, μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένα σεμινάρια, workshops και ξεναγήσεις σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα.
  • Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση:
  • Η Επίδραση του Ομήρου και της Σαπφούς στον Δυτικό Πολιτισμό
    
Μια οκταήμερη περιήγηση στο Βόρειο Αιγαίο, στα νησιά της Χίου και της Λέσβου, στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν στο θαυμαστό κόσμο της λυρικής ποίησης στις γενέτειρες των δύο μεγάλων λυρικών ποιητών της αρχαιότητας. Σκοπός του ταξιδιού είναι η κατανόηση του πώς η λυρική και η επική ποίηση άσκησε πολυεπίπεδες επιδράσεις, αποτελώντας βασική πηγή έμπνευσης του αρχαίου κόσμου, της Αναγέννησης και των νεότερων λογοτεχνικών -και όχι μόνο- ρευμάτων.

Πληροφορίες για τα προγράμματα: 210 3680950

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.