Αρχική General Athens Photo Festival 2017 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Athens Photo Festival 2017 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival 2017, εγκαινιάστηκε τη Tετάρτη 14 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς). 85 καλλιτέχνες από 30 χώρες, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Tο Athens Photo Festival, συμπληρώνει 30 χρόνια συνεπούς παρουσίας στη διεθνή φωτογραφική σκηνή, αποτελώντας το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο.

Tο εκθεσιακό πρόγραμμα της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival, υπό το γενικό τίτλο «Still Searching», πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου. Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή εποχή, εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις και πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και την τέχνη του βίντεο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη, οι εκθέσεις επεκτείνονται και σε άλλους χώρους της Αθήνας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Φωτογράφοι & Εκθέσεις Κεντρικού Προγράμματος

Οι εκθέσεις του Φεστιβάλ αρθρώνονται μέσα από αυτοτελείς ενότητες και διασταυρώνουν φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό διάλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.