Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το «Άνοιγμα στην πόλη» συνεχίζεται

Το «Άνοιγμα στην πόλη» συνεχίζεται

Το «Άνοιγμα στην πόλη/Αθήνα» βρίσκεται στην κορύφωσή του και οι ευκαιρίες είναι ακόμα πολλές, για να γευτείτε ξεχωριστές στιγμές τέχνης, βλέποντας με μία διαφορετική ματιά και την ίδια την πόλη και τις γωνιές της. Η συμμετοχή του κοινού στα δρώμενα είναι μεγάλη και φανερώνει πόσο οι θεατές έχουν αγκαλιάσει τις παραστάσεις και τις συναυλίες που διοργανώνονται σε γειτονιές, πλατείες και απρόσμενους δημόσιους χώρους.

21 χορευτές της Ομάδας της Βιτόριας Κωτσάλου θα βρίσκονται αύριο 24 Ιουνίου σε κατάσταση χορού από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, στο Day Out of Time που εκτυλίσσεται σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, σ΄ ένα διάλογο με τα όρια και τη φύση. Μπορείτε να επισκεφτείτε τους χορευτές κατά τη διάρκεια της ημέρας και να συν-παραστείτε μαζί τους για όσο χρόνο επιθυμείτε.

Στο κέντρο της Αθήνας ξεδιπλώνεται και η δράση της Ομάδας όχι παίζουμε – UrbanDig Project. Η «Στάση Ομόνοια» -τρυπών(οντ)ας στην Πλατεία» «ανασκάπτει» την Ομόνοια και φέρνει στο φως ιστορίες, τραγούδια, μουσικές, εικόνες και συνήθειες των κατοίκων και των περαστικών. Η αφετηρία είναι κάθε μέρα στις 19.00 στο θέατρο ΡΕΞ για έξι διαφορετικές διαδρομές γύρω από την Ομόνοια. Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να προμηθευτεί δωρεάν δελτία από τα ταμεία του Φεστιβάλ. Λόγω μεγάλης προσέλευσης η συμμετοχική αυτή παράσταση πήρε παράταση έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Κι αν σας φαίνεται μαγευτικό να βρεθείτε στις 5.30 τα ξημερώματα στον Λυκαβηττό, τότε είναι σίγουρο πώς θα απολαύσετε τη συμμετοχική περιήγηση 227 μέτρα* (όση και η απόσταση της κορυφής του Λυκαβηττού από την επιφάνεια της θάλασσας) από την Άννα Τζάκου και την Ομάδα Γεωποιητική, για μία διαφορετική θέαση της πόλης, την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος. Προμηθευτείτε δελτία συμμετοχής από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και φορέστε άνετα παπούτσια. Το ραντεβού είναι στην αφετηρία του Τελεφερίκ στην οδό Αριστίππου, αύριο 24 Ιουνίου και τα δύο επόμενα Σάββατα 1 και 8 Ιουλίου.

Μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου προλαβαίνετε ακόμα αν θέλετε να κατηφορίσετε στην Ελευσίνα, για την παράσταση Λουιζέττα: το καμαρίνι μιας επανάστασης από την Έλλη Παπακωνσταντίνου και την ομάδα ODC Ensemble και μεγάλους πρωταγωνιστές τους μαθητές με ειδικές δεξιότητες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελευσίνας. Μια περιπατητική παράσταση στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, που έχει μεταμορφωθεί σε μοναδικό χώρο τέχνης.

Μην ξεχάσετε τέλος και την Πεντηκοστή από την Αγγελική Γκιργκινούδη και την ομάδα Vice Versa, στον εντελώς ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο του παλαιού σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο, μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου και έπειτα από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.