Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο Σούνιο πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της 18ης ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής

Στο Σούνιο πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της 18ης ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής

Από το Σούνιο ξεκίνησε η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και ταυτόχρονα η μελωδικότερη σημαίνοντας την αρχή εκατοντάδων εκδηλώσεων που για 5 ημέρες θα «ηχήσουν» σε πάνω από 50 πόλεις της Ελλάδας

Η Τελετή Έναρξης της Γιορτής στην Αττική πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος. Η εκδήλωση βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, μια σύμπραξη μεταξύ Χορωδιακής, Βυζαντινής, Παραδοσιακής και Τζαζ μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μια από τις σπάνιες φορές που διοργανώνεται μια εκδήλωση εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα.

Το Πρόγραμμα

Από τις 20.30 έως τη δύση του ηλίου το πρόγραμμα ξεκίνησε με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από το έργο «Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα καθώς και από τα έργα «Ρωξάνη» και «Γαλαξίας» του Βασίλη Ρακόπουλου. Ενώ λίγο πριν δύσει ο ήλιος, το σύνολο των διακεκριμένων μουσικών ερμήνευσε διασκευές των έργων «Ο Χορός των Πυρσών» και «Αιωνίως» του Βασίλη Ρακόπουλου.

Συντελεστές  
Γεώργιος Χατζηχρόνογλου Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας – Ψαλμωδίες
Χάρης Λαμπράκης – Νέυ και φωνή
Ντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο και φωνή
Βασίλης Ποδαράς – Κρουστά και φωνή
Μάξιμος Δράκος – Πλήκτρα και φωνή
Βασίλης Ρακόπουλος – Κιθάρα και φωνή

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 
Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.