Αρχική Δήμοι Να παραμείνουν ελεύθερες οι παραλίες για όλους τους πολίτες ζητούν από τον...

Να παραμείνουν ελεύθερες οι παραλίες για όλους τους πολίτες ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επιστολή με την οποία ζητά να παραμείνουν ελεύθερες οι παραλίες για όλους τους πολίτες απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, καθώς και στους βουλευτές Περιφέρειας Αττικής και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΤΑΔ Α.Ε. για την εκμίσθωση της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου.
Ο κ. Φιλίππου συντάσσεται με το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού που προέκυψε από την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/5 και το οποίο συνυπογράφουν πολίτες της περιοχής, τοπικοί φορείς και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και με το αίτημα – διαμαρτυρία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, με το οποίο καταγγέλλεται η απόφαση της ΕΤΑΔ. Εκφράζει δε την απορία γιατί επιλέγεται αυτή η τακτική σε βάρος του Δήμου Σαρωνικού, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις (Πειραιάς, Βούλα, Κορωπί) η διαχείριση των ακτών – δημοσίων εκτάσεων παραχωρήθηκε στους δήμους, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών κομμάτων, των φορέων – συλλογικοτήτων και των πολιτών.
Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αιτείται να παραμείνουν οι παραλίες ελεύθερες και ανοιχτές σε πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, να διακοπεί άμεσα ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ και να παραχωρηθούν όλες οι ακτές για χρήση στον Δήμο Σαρωνικού.

** Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

[scribd id=350423830 key=key-otrE9EIggeFmTummQu3D mode=scroll]

Το κείμενο του ψηφίσματος του Δήμου Σαρωνικού

[scribd id=350424346 key=key-4q3tZFFPkRdw8uXRZcun mode=scroll]

ΑΙΤΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

[scribd id=350424433 key=key-sAH2LOk0Hj0UaKDzwQ2M mode=scroll]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.