Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θεσσαλονίκη: Προχωρά στην Καλαμαριά το μετρό

Θεσσαλονίκη: Προχωρά στην Καλαμαριά το μετρό

Η «Έλλη», ο μετροπόντικας που ανοίγει δρόμο σε μια από τις δύο υπόγειες σήραγγες της Καλαμαριάς, φτάνει σήμερα Δευτέρα, 26 Ιουνίου, στο σταθμό της Νέας Κρήνης, ενώ ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά ο «Φρίξος». Το έργο του μετρό προχωρά με γοργούς ρυθμούς, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.
Η επέκταση προς την Καλαμαριά «τρέχει» σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο. «Το πρωί της Δευτέρας γιορτάζουμε, καθώς ο μετροπόντικας «Έλλη» σπάει τον τοίχο του σταθμού της Νέας Κρήνης. Σε λίγο καιρό ξεκινάει και ο μετροπόντικας «Φρίξος» από τη Μίκρα και υπολογίζουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρώσει τη διάνοιξη των δύο σηράγγων. Με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η κατασκευή των σταθμών της Καλαμαριάς».

Για τη βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα για τους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ο κ. Μυλόπουλος, με αφορμή και το ψήφισμα των αρχαιολόγων του ΑΠΘ που χαρακτηρίζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα «εξαιρετικής σημασίας» υποστήριξε πως «η Θεσσαλονίκη θα είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο όπου θα συνυπάρχουν οι σταθμοί με ανοιχτούς μουσειακούς, αρχαιολογικούς χώρους».

«Στη Θεσσαλονίκη γίνεται ένα πείραμα. Το πείραμα της σύζευξης της τεχνολογίας με τον πολιτισμό. Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει η πόλη και θα βγει πολλαπλά ωφελημένη» είπε.

Πρόσθεσε δε, πως το έργο «θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Δεν θα λύσει μόνο το συγκοινωνιακό πρόβλημα, αλλά θα τονωθεί ο τουρισμός, το εμπόριο, η αγορά, όταν θα υπάρχουν οι σταθμοί της Βενιζέλου και της Αγίας Σοφίας που θα είναι τοπόσημο και συζητιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, όσον αφορά τη βασική γραμμή, από το φθινόπωρο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν να απομακρύνονται σταδιακά οι λαμαρίνες από τα εργοτάξια.

«Το καλοκαίρι του 2018 θα φτάσουν οι πρώτοι συρμοί. Στα μέσα του 2019 θα παραδοθεί το έργο, εκτός από τους σταθμούς της Βενιζέλου και της Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες και το 2020 το μετρό θα δοθεί σε κανονική λειτουργία» είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.