Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

Βούλα-Πατουλίδου: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

«Η αγωνία κι ο αγώνας μας, είναι να κρατήσουμε τα μνημεία της πόλης μας ανοιχτά στο κοινό και τους επισκέπτες της». Αυτό τόνισε χτες η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, κυρία Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της αρχαίας Ρωμαικής Αγοράς.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ «Δρόμοι των Μνημείων-International Monuments Festival Thessaloniki » ήταν αφιερωμένη στους «Δρόμους του Θεάτρου» και το ΚΘΒΕ ανέβασε την παράσταση «Ασκητική» του Καζαντζάκη.

Όπως ανέφερε η κυρία Πατουλίδου, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στηρίζει την πρωτοβουλία των κατοίκων της Άνω Πόλης να αναδειχθεί η πολιτιστική και τουριστική αξία των μνημείων της περιοχής (αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης) με πρώτιστο στόχο να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας τους και να είναι αυτά ανοιχτά σε κάθε επισκέπτη και τουρίστα. Η προσπαθεια της Aντιπεριφερειάρχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού ξεκίνησε από πέρυσι με τον αγώνα δρόμου για τα μνημεία. Εφέτος εξελίχθηκε σε τριήμερο φεστιβάλ υπό τον γενικό τίτλο «Δρόμοι των Μνημείων, International Monuments Festival.

«Στόχος μας είναι μέσα από το 3μερο φεστιβαλ, να αναδείξουμε το θέατρο, τη μουσική, τον πολιτισμό. Πάνω απ’ όλα , να ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ τα μνημεία της πόλης για το κοινό», υπογράμμισε η κ. Πατουλίδου. Συνεχάρη την Πρωτοβουλία Πολιτών της Άνω Πόλης και ιδιαίτερα την κυρία Δήμητρα Γρηγοριάδου για την συμβολή τους στην υλοποίηση της προσπάθειας.

Στις 10 Ιουνίου, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ , στους «Δρόμους της Μουσικής» σειρά είχαν η «Παρέα του Τσιτσάνη» και η «Λαική συνοδεία» σε μια διαφορετική και ξεχωριστή βραδιά στο Γεντί Κουλέ. Η συναυλία (20:30) ειναι δωρεάν. Την τρίτη μερα, 11 Ιουνίου, στις 19:30 έγινε ο αγώνας δρόμου μήκους 6 χιλιομέτρων με τίτλο « Yedi Kule Conquest 2017» στα στενά της Άνω Πόλης που συνδέει 8 μνημεια. Προκειται για τα μνημεια : Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο. Και τις 3 μέρες του φεστιβάλ τα μνημεία ήταν ανοιχτά προς το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.