Αρχική Δήμοι Γ. Καμίνης από το Κάσελ: Η documenta είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της...

Γ. Καμίνης από το Κάσελ: Η documenta είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της τέχνης, γι αυτό Αθήνα και Κάσελ έχουν να κερδίσουν πολλά

Η documenta είναι για την τέχνη ότι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τον αθλητισμό και για το λόγο αυτό τα οφέλη τόσο για την Αθήνα όσο και για το Κάσελ είναι τεράστια δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τα εγκαίνια της documenta 14 στη γερμανική πόλη.

Την έναρξη της documenta 14 στο Κάσελ κήρυξαν πριν από λίγο οι πρόεδροι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της διεξάγεται παράλληλα στη γερμανική πόλη, που είναι η γενέτειρά της, και στην Αθήνα, που ήδη έχει 250 χιλιάδες επισκέπτες. Στην Αθήνα η documenta 14 ξεκίνησε στις 7 Απριλίου και θα κρατήσει έως τις 16 Ιουλίου, ενώ στο Κάσελ θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και μαζί με το δήμαρχο του Κάσελ Μπέρτραμ Χίλγκεν ξεναγήθηκαν στο έργο «Ο Παρθενώνας με τα απαγορευμένα βιβλία» που είναι τοποθετημένο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «η documenta 14 θα περάσει στην ιστορία όχι μόνο ως μία πολύ επιτυχημένη διοργάνωση αλλά και ως μία διοργάνωση που ένωσε δύο πόλεις, δύο λαούς αλλά και η οποία έδωσε νέα ώθηση στην έννοια της δημιουργίας. Για τα εγκαίνια του παραδοσιακού σκέλους της documenta 14 στη γενέτειρά της, το Κάσελ, εύχομαι από το βάθος της καρδιάς μου κάθε επιτυχία. Και παρά τον τίτλο της έκθεσης «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», σας διαβεβαιώνω ότι και η Αθήνα έμαθε πάρα πολλά από την documenta και τους ανθρώπους της και κυρίως από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Adam Szymczyk. Μπορεί η documenta 14 να ολοκληρώνεται στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πόλεις και θα αφήσει τα ίχνη της στην πόλη και τους κατοίκους της για πολλά χρόνια ακόμη. Ευχαριστούμε το Κάσελ και τον δήμαρχό του Bertram Hilgen για την ευκαιρία που μας έδωσε».

Τον δήμαρχο Αθηναίων συνοδεύει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Κωστής Μπιτζάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.