Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Ρωμαϊκό Ωδείο Ρόδου

Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Ρωμαϊκό Ωδείο Ρόδου

Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Ρωμαϊκό Ωδείο Ρόδου

Για πρώτη φορά στη Ρόδο, μία αρχαία τραγωδία ανεβαίνει στο Ρωμαϊκό Ωδείο (Αρχαίο Στάδιο) αυτό το Σάββατο, 17 Ιουνίου και ώρα 20:00. Πρόκειται για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή,  ένα από τα αριστουργήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και από τα πιο γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Υπάρχει όμως άλλη μία πρωτοτυπία καθώς η παράσταση είναι στα αγγλικά για να μπορούν να την παρακολουθήσουν ακόμα και οι ξενόγλωσσοι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι τουρίστες που βρίσκονται στον τόπο μας αυτό το διάστημα, προάγοντας έτσι το πολιτιστικό προϊόν που απευθύνεται στο τουριστικό κοινό.

Το αρχαίο ελληνικό δράμα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της άυλης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αφού έθεσε τις βάσεις και τους παράγοντες εξέλιξης του παγκόσμιου θεάτρου, της λεγόμενης «Δυτικής Σκέψης» στη φιλοσοφία, και κυρίως έδωσε και δίνει το κίνητρο στη διεθνή πολιτιστική σκηνή για την προσέγγιση των έργων του με σύγχρονες σκηνοθετικές οπτικές. Παράλληλα αποτελεί και μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εμπειρίες, που ο σύγχρονος τουρίστας επιθυμεί να βιώσει στην Ελλάδα.

Η παράσταση πραγματοποιείται Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και είναι συνδιοργάνωση του Πρακτορείου Sigma Travel και του ΔΟΠΑΡ. Θα πραγματοποιηθεί ξανά στις 18 Ιουνίου αποκλειστικά και μόνο για τους συνέδρους που συμμετέχουν στο ISF14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.