Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά O Γιάννης Ρέτσος εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΄΄Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό΄΄...

O Γιάννης Ρέτσος εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΄΄Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό΄΄ στο ΑΤΕΙ Αθήνας

Ο αρκάς Γιάννης Ρέτσος εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η διάλεξη που παρέθεσε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Αθήνας,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων,  Α΄ Αντιπρόεδρος και υποψήφιος για την Προεδρία  του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, σε φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΄΄Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό΄΄ που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το ΑΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Εκ μέρους του Προέδρου του ΑΤΕΙ Αθήνας  τον υποδέχθηκαν οι Αναπληρωτές Προέδρου Καθηγητές κ.κ. Παναγιώτης Καλδής και Περικλής Λύτρας ταυτόχρονα, και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, επίσης παρευρέθηκαν ο καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Πάρις Τσάρτας και ο Διευθυντής της Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας,  καθηγητής κ. Δημήτριος Λαλούμης.
Ο κ.  Γ. Ρέτσος ήταν προσκεκλημένος στο πλαίσιο του μαθήματος ΄΄Στρατηγικός Σχεδιασμός Ξενοδοχείων και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων΄΄ από τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του μαθήματος, διδάσκοντα και Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Δρ. Κων/νο Μαρινάκο.
Κατά την διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας εισήγησής του  ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε εκτενώς στις σύγχρονες μεθόδους Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ξενοδοχείων, μεταφέροντας με βάση την  ειδική του  γνώση και την πολυετή επιχειρηματική του δράση, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και βασικού μετόχου της εταιρίας ΄΄Electra Hotels & Resorts’’ , ποιες  δυνατότητες έχουν σήμερα οι τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν δυναμικά μέσα σε ένα κλίμα   διεθνοποιημένης και παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και ποιες μεθόδους ενδείκνυται να ακολουθήσουν για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα στην αγορά.
Ιδιαίτερα ενθουσιώδες ήταν το κλίμα και από πλευράς συμμετεχόντων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι έδραξαν την ευκαιρία και απεύθυναν ενδιαφέροντα ερωτήματα στο εισηγητή,αναφορικά με το αντικείμενο της διάλεξης και τον τρόπο με τον οποίο,   μέσω του κατάλληλου στρατηγικού σχεδιασμού και της μεγέθυνσης των τουριστικών επιχειρήσεων, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την διατήρηση και εξέλιξη του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού αλλά και την  απορρόφηση νέων στελεχών στην τουριστική αγορά κατάλληλα καταρτισμένων.

Ο Διευθυντής του ΜΠΣ κ. Λύτρας και όλο το  εμπλεκόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό που παρέστη εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους και την ευαρέσκειά  τους στον κ. Ρέτσο για την ένθερμη συμμετοχή του και την συμβολή του στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από το Ίδρυμα και ιδιαιτέρως από την Κατεύθυνση της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας για την  ανάπτυξη μιας σταθερής αμφίδρομης σχέσης μεταξύ της Τουριστικής Εκπαίδευσης και της Τουριστικής Αγοράς.
Τόσο το ΤΕΙ Αθήνας όσο και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στον κ. Γ. Ρέτσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.