Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τον σχεδιασμό για την ψηφιακή στρατηγική στον τουρισμό παρουσίασε η Υπουργός...

Τον σχεδιασμό για την ψηφιακή στρατηγική στον τουρισμό παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

Τον σχεδιασμό για την ψηφιακή στρατηγική  στον τουρισμό  παρουσίασε  η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, σε ομιλία της στο 2ο ετήσιο συνέδριο Smart Cities- Digital Citizens, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των νέων τεχνολογιών για τον ελληνικό τουρισμό,  σε αυτήν την περίοδο δυναμικής ανάπτυξής του και στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής.  Παρουσίασε τους  τέσσερις κεντρικούς άξονες της ψηφιακής πολιτικής στον τουρισμό για την ενσωμάτωση καινοτόμων πρακτικών και σύγχρονης τεχνολογίας μεταξύ άλλων στις διαδικασίες και συναλλαγές του Υπουργείου και των υπηρεσιών  του με τους πολίτες και τις τουριστικές επιχειρήσεις, στην ψηφιακή αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, στη δημιουργία ενός συνολικού συστήματος συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων  από το διαδίκτυο διεθνώς που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό,  και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την δυναμική διεθνή προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

«Ο  στόχος που έχουμε θέσει για τον τουρισμό είναι ισχυρά αναπτυξιακός για τα επόμενα χρόνια. Με την εθνική τουριστική πολιτική που εφαρμόζουμε  και με όχημα τις νέες τεχνολογίες, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου σε όλους τους προορισμούς και τις τοπικές οικονομίες» τόνισε η κα Κουντουρά.

Στην τελετή  απονομής των διακρίσεων που ακολούθησε, η κα Κουντουρά παρέδωσε το βραβείο  για την ψηφιακή αριστεία της τιμώμενης Περιφέρειας Αττικής  στην Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου, την οποία συνεχάρη για το έργο στην διεθνή  προώθηση και προβολή της Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.