Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σχέδιο για την οργανωμένη ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του τουρισμού υγείας και...

Σχέδιο για την οργανωμένη ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του τουρισμού υγείας και ευεξίας

Ομιλία Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, στο Συνέδριο «Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη»

Στο σχεδιασμό  ανάπτυξης και προώθησης προβολής του τουρισμού υγείας και ευεξίας αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου  Συνέδριου της  Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας με θέμα «Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη».

Η Υπουργός τόνισε ότι ο θεματικός τουρισμός  αποτελεί στρατηγικό άξονα της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο,  και στη βάση αυτή καταρτίζεται το απαραίτητο πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, που αποτελούν δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές με σημαντικές οικονομικές  και αναπτυξιακές προεκτάσεις.

«Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, συμβάλλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος  από τις παραδοσιακές αλλά και τις  νέες αγορές που ανοίγουμε, αναδεικνύει νέους ελληνικούς προορισμούς που ήταν λιγότερο δημοφιλείς και δημιουργεί πρόσθετα έσοδα για την εθνική μας  οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες. Δημιουργεί θέσεις εργασίας. Δίνει  κίνητρα στους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους  και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά».

Λίγες χώρες όπως η Ελλάδα, τόνισε η κα Κουντουρά,  μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη εμπειρία ιατρικού τουρισμού επιλογής, συνδυάζοντας τους ιατρικούς λόγους με τις διακοπές. “Αυτό το μοναδικό και ξεχωριστό στοιχείο που αποτελεί κομμάτι της ταυτότητας  της Ελλάδας, θέλουμε να το προβάλλουμε δυναμικά, διότι έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα: το ιδανικό κλίμα, τον ήλιο  με τις μοναδικές ευεργετικές του ιδιότητες, τον  φυσικό πλούτο με τις αμέτρητες πηγές, τη μεσογειακή διατροφή, την ιατρική παράδοση,  τις  υψηλού επιπέδου ιατρικές και τουριστικές υπηρεσίες και ανταγωνιστικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά.

Το Υπουργείο  έχει διαβουλευτεί με όλους τους φορείς του κλάδου της υγείας και του τουρισμού. Έχουν καταγραφεί οι προτεραιότητες και οι προτάσεις,  και ετοιμάζεται σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας το νομοθετικό πλαίσιο για την εξάλειψη των κενών και ελλείψεων του παρελθόντος, ώστε με πιο ευέλικτο και στοχευμένο τρόπο, η Ελλάδα να ενισχύσει την θέση της διεθνώς και το μερίδιο της στον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Η Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη  του ιαματικού τουρισμού και την ενθάρρυνση των επενδύσεων, καθώς και στην δυναμική προώθηση του συνεδριακού τουρισμού  που αποτελεί ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή που αποφέρει υψηλά έσοδα,  και όπου τα ιατρικά συνέδρια έχουν σημαντικό μερίδιο.

« Στηρίζουμε οργανωμένα και στοχευμένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις θεματικές μορφές τουρισμού με  συντονισμένη προβολή και σειρά προωθητικών δράσεων. Είναι προτεραιότητά μας και ενθαρρύνουμε την προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού υγείας. Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τα ανεκμετάλλευτα μέχρι σήμερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία»,  τόνισε η κα Κουντουρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.