Αρχική Αυτοδιοίκηση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ JONATHAN COHEN

Συνάντηση με τον αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Jonathan Cohen είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο επίσκεψης του Αμερικανού αξιωματούχου στην περιοχή. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca Fong.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ JONATHAN COHENΚατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών ελληνοαμερικανικών σχέσεων στους τομείς της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καλωσόρισε τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Jonathan Cohen και συζήτησε μαζί του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που μπορούν να την καταστήσουν πόλο έλξης επενδύσεων, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, και οι νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα για την ταχεία οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση, οι εξαγωγές, ο δωδεκάμηνος τουρισμός, το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε κέντρο καινοτομίας και νέων τεχνολογιών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι ήδη αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καλύτερη εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας σε δυνητικούς Αμερικανούς επενδυτές και θα ενδυναμώσουν τις ήδη πολύ καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις μέσα από κοινές δράσεις και συνέργειες σε διάφορους τομείς.
Από την πλευρά του ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Jonathan Cohen ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη διεξοδική ενημέρωση και την καλή συνεργασία, ενώ δήλωσε την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση του πολύ καλού κλίματος συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.