Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας της Alitrip στην Ελλάδα η Υπουργός Τουρισμού...

Σε εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας της Alitrip στην Ελλάδα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας  της Alitrip για  την ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα.  

Στην στρατηγική προτεραιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κίνα για την προσέλκυση σημαντικού  τουριστικού ρεύματος και την προώθηση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουριστικό τομέα,  αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΕΒΕΑ για την «Alitrip στην Ελλάδα: Ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό από την Κίνα”.  Aντικείμενο της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση σε 50 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις της πλατφόρμας της ALITRIP από τον κ. Kai Cui, αντιπρόεδρο της ALITRIP.

Η Υπουργός τόνισε ότι στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής την τελευταία διετία και το  άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού ως στρατηγικό άξονα της πολιτικής αυτής, η  Κίνα αποτέλεσε αγορά προτεραιότητας. Με στοχευμένες στρατηγικές κινήσεις ενίσχυσης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας και εντατικής προώθησης και προβολής,  επετεύχθη σημαντική αύξηση επισκεπτών την τελευταία διετία, και τέθηκαν οι βάσεις για την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση  το 2017 και τα επόμενα χρόνια.

Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα ανακοινώθηκε ότι δρομολογείται η έναρξη της απευθείας πτήσης Πεκίνο- Αθήνας από το Σεπτέμβριο και τόνισε ότι στο πλαίσιο του κυβερνητικού συντονισμού προωθούνται όλα τα ζητήματα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.  Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, προωθείται η απλούστευση και ταχεία έκδοση των θεωρήσεων  για τη διευκόλυνση των Κινέζων επισκεπτών, ενώ  και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η προώθηση της ψηφιακής εφαρμογής πληρωμών Alipay.

Η Υπουργός επισήμανε ότι μέσω του γραφείου ΕΟΤ Κίνας υλοποιείται δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής, με στοχευμένη διαφήμιση, συμμετοχή στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις της Κίνας, διοργάνωση ταξίδίων εξοικείωσης, ανάδειξης νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών προϊόντων, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο θρησκευτικός, ο γαμήλιος, ο τουρισμός πόλεως η γαστρονομία και άλλα.

Τόνισε  ότι η πλατφόρμα της Alitrip μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση και προβολή της Ελλάδας στα θεματικά τουριστικά προϊόντα ανά Περιφέρεια, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει κυρίαρχη επιλογή προορισμού των Κινέζων που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και διεθνώς.

“Eπιδιώκουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την τεράστια αυτή δυναμική όλα τα επόμενα χρόνια” τόνισε η κα Κουντουρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.