Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προτεραιότητα η τουριστική εκπαίδευση στην αναπτυξιακή πολιτική στον τουρισμό

Προτεραιότητα η τουριστική εκπαίδευση στην αναπτυξιακή πολιτική στον τουρισμό

Ομιλία Γενικής Γραμματέως Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα στο Yes to Sea Tourism Forum.

Στις νέες προοπτικές ενίσχυσης της απασχόλησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας  στον τομέα του ελληνικού τουρισμού που ανοίγονται  από την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας  Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσωπώντας το Υπουργείο στο  φόρουμ ανοικτού διαλόγου Yes to Sea Tourism Forum, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Posidonia Sea Tourism Forum 2017.

H Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς και στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, που αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο υποστήριξης των αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό.

Τόνισε ότι το Υπουργείο ετοιμάζει μία ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση για την αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

«Η ενίσχυση και η προσαρμογή της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα του κλάδου στο Τουριστικό Management και Marketing, στην εποχή των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, αποτελεί για μας, ζήτημα υψηλής προτεραιότητας» τόνισε η κα Κουρνέτα.

Επισήμανε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες   για τους νέους και τις νέες, και το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει προσπάθειες και πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση.

«Χρέος δικό μας και ευθύνη, αποτελεί να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε ποιότητα, σε υποδομές, σε εκπαίδευση, σε παροχή υπηρεσιών. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μέσα από μικρές και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και  να διασφαλίσουμε τη θετική πορεία του κλάδου τα επόμενα χρόνια ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Δημόσιας Τουριστικής Εκπαίδευσης», τόνισε η Γενική Γραμματέας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.