Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο World Tourism Forum...

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο World Tourism Forum στη Λουκέρνη της Ελβετίας

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο World Tourism Forum στη Λουκέρνη της Ελβετίας

WTFL Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Πρόεδρο του World Tourism Forum της Λουκέρνης κ. Μartin Barth ( από δεξιά προς αριστερά) τον Ομοσπονδιακό  Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ελβετίας,  κ. Johann Schneider-Amman, τον πρωθυπουργό της Σάντα Λουτσία και υπουργό Τουρισμού  κ.Allen Michael Chastanet, και τον Τeo Ah Khing, Πρόεδρο της Desert Star Holdings.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε και μίλησε  στις εργασίες της ειδικής κλειστής συζήτησης  για τον  τουρισμό (think tank) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ της Λουκέρνης. Το World Tourism Forum Lucerne (WTFL) αποτελεί   την καθιερωμένη συνάντηση των ηγετών της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και  εκπροσώπων των κυβερνήσεων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση για το  σχεδιασμό των αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό.

WTFL Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  με τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα και την Πρέσβη της Ελλάδος στην Ελβετία, κα Χαρά Σκολαρίκου

Η κα Κουντουρά, στην τοποθέτησή της παρουσία του πρωθυπουργού της Σάντα Λουτσία κ.Allen Michael Chastanet,  του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai, και 40 και πλέον Υπουργών και κορυφαίων στελεχών των διεθνών τουριστικών και ταξιδιωτικών ομίλων,  αναφέρθηκε  στις δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης νέων συνεργασιών σε επίπεδο κρατών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την  ενίσχυση των τουριστικών μεριδίων και των επενδύσεων με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Παρουσίασε την επιτυχημένη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας για  τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, με ορίζοντα τετραετίας, και επισήμανε τις  υψηλές τουριστικές επιδόσεις της χώρας.
 
Η κα Κουντουρά   συμμετείχε και στις  εργασίες του Φόρουμ,  με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργο Τζιάλλα και την Πρέσβη  της Ελλάδας στην Ελβετία κα Χαρά Σκολαρίκου. Το Φόρουμ διεξάγεται  με τη συμμετοχή 400 και πλέον κυβερνητικών εκπροσώπων και Υπουργών, Διευθυνόντων  Συμβούλων και επικεφαλής των κορυφαίων διεθνών ομίλων του τουρισμού, ακαδημαϊκών και επενδυτών.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, η Υπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό  Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ελβετίας,  κ. Johann Schneider-Ammann, αρμόδιο και για τον τουρισμό, και πρώην πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

Ο Ελβετός Υπουργός εκφράστηκε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και εξήρε τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.