Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η παραδοσιακή µουσική της Ικαρίας συναντά τις κέλτικες µελωδίες του σκοτσέζικου βορρά

Η παραδοσιακή µουσική της Ικαρίας συναντά τις κέλτικες µελωδίες του σκοτσέζικου βορρά

Συµφωνική συναυλία µε έργα Δηµήτρη Θέµελη, L. van Beethoven και Felix Mendelssohn
Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, ώρα 20.00
Χώρος Τέχνης και Πολιτισµού «Άρτεµις» (Πυθαγόρα 8, Άλιµος)

Με µια ακόµη ενδιαφέρουσα συναυλία συνεχίζει τη διαδροµή της η Φιλαρµόνια Ορχήστρα Αθηνών, αυτή τη φορά υπό τη ∆ιεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη. Την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 θα παρουσιάσει στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισµού «Άρτεµις», στον Άλιµο, την «Ικαριακή Σουίτα» του Θεσσαλονικιού συνθέτη ∆ηµήτρη Θέµελη. Το  συµφωνικό αυτό έργο, που γράφτηκε το 2012, βασίζεται σε παραδοσιακές µελωδίες της Ικαρίας που προέρχονται από εθνοµουσικολογικές έρευνες, αλλά και από τα προσωπικά παιδικά βιώµατα του συνθέτη από την τόπο καταγωγής της µητέρας του.

Στο δεύτερο µέρος θα ακούσουµε την Συµφωνία αρ. 3 σε λα ελάσσονα, «Σκοτική», έργο 56 του Felix Mendelssohn. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε το 1842, χρησιµοποιεί όµως αναµνήσεις από τις παραδοσιακές µελωδίες της Σκοτίας που άκουσε ο συνθέτης κατά τη µοναδική επίσκεψή του σ’ αυτήν, σε νεανική ηλικία, το 1829.

Κεντρικό έργο του προγράµµατος είναι µία από τις ευγενέστερες συνθέσεις της µέσης περιόδου του Ludwig van Beethoven, το 4ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, σε σολ µείζονα, έργο του 1806. Σολίστ στο πιάνο είναι ο Απόστολος Παληός.

Πρόγραµµα:
Δηµήτρη Θέµελη, Ικαριακή Σουίτα
L. van Beethoven, Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ 4 σε Σολ µείζονα, έργο 58 Felix Mendelssohn, Συµφωνία αρ. 3 σε λα ελάσσονα, «Σκοτική»

Σολίστ: Απόστολος Παληός, πιάνο Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Χώρος Τέχνης και Πολιτισµού «Άρτεµις»
Πυθαγόρα 8, Άλιµος

Πωλήσεις εισιτηρίων: στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, mobile app: vivawallet, στα συνεργαζόµενα φυσικά σηµεία της viva ή στο ταµείο µία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας

INFO
Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, ώρα: 20.00
Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισµού «Άρτεµις», Πυθαγόρα 8, Άλιµος
Εισιτήρια: Ζώνη Α: 10 ευρώ | Ζώνη Β: 5 ευρώ | Μειωµένο: 3 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.